Türkiye

Günlük Kiralık Evlere Yeni Düzenleme: 1 Milyon Lira Cezası Var!

TBMM'nin gündeminde olan günlük kiralık ev düzenlemesi neleri değiştirecek? Kiralayanlar ve kiracılar ne gibi zorunluluklarla karşılaşacak?

Abone Ol

TBMM'nin son dönemde üzerinde çalıştığı günlük kiralık evlerle ilgili yasa teklifi, sektörde büyük bir değişikliğin habercisi olabilir. Gayrimenkul Uzmanı Şule Duman, konu hakkında detayları paylaştı ve kiralama yapacak kişilere gelecek cezalarla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Günlük Kiralık Evlerde Yeni Dönem

Ruhsat Zorunluluğu

Duman, yeni düzenleme ile kiralama yapacak olan ev sahiplerinin 'Turizm Konutu' ruhsatı almasının zorunlu olacağını ve bu ruhsatsız evlerin kiraya verilemeyeceğini belirtti. Bu ruhsatın alınmaması durumunda ise ev sahiplerinin 1 milyon liraya yakın bir cezayla karşı karşıya kalacaklarına dikkat çekti.

Komşudan İzin Şartı

Yeni düzenlemeye göre günlük kiralama hizmeti vermek isteyen ev sahiplerinin artık komşularından izin alması gerekecek. Duman bu konuda,

"Düzenleme detaylarında, hizmet sağlayıcılarının her bir komşudan muvafakatname alması zorunluluğu olduğu belirtilirken, apartman sakinlerinden bir kişi bile itiraz ederse kiralama işlemi yapılmayacak."

şeklinde bilgi verdi.

Otel Konforunda Kiralık Evler

Günlük kiraya verilecek evlerin otel konforunda olması gerektiğini dile getiren Duman, evlerde bulunması zorunlu olan yangın merdiveni, yangın raporu belgesi, atık kontrol belgesi gibi özelliklerin yanı sıra otellerde bulunan saç kurutma makinesi, şampuan, nevresim ve havlu gibi ürünlerin de bulunması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, kiracıların kimlik bilgilerinin kayıt altına alınması zorunluluğunun da getirildiğini belirtti.