11 Öcak 2001 Yıldırım gazetesinde Bursa Amatör Futbol Tertip Komitesi İnegöl Temsilcisi Selahattin Canbolat “Gençlergücü tesislerinin yanında ihalesi yapılıp biten bir soyunma odamız var. Bunun yanında İnegöl Belediyesinin düzenleme ve bakım işlerini yaptığı 4 yeni saha amatör kulüplerimize tahsis edildi. Bununla birlikte İnegöl’deki bütün amatör takımlarımızın birer antrenman sahası oldu. Yine belediyemiz ve Bursa Gençlik ve Spor Bölge Müdürlüğümüzün katkılarıyla Orhaniye Sahasını maç oynanabilecek hale getirdik. Yenice Sahası aynı şekilde faaliyettedir. Diğer yandan Belediyenin Güven Sahasında, resmi maçların oynanabileceği bir saha çalışması var. İnşallah bu sahamız da önümüzdeki sezon tamamlanacak ve amatörlerimizin hizmetine sunulacaktır.

Burada Bursa Bölge Müdürlüğünün Güven Sahası’nda yapımı devam eden 500 kişilik bir tribün sözü var. Üç tane resmi maç oynanabilecek sahamız, tribünlerimiz, soyunma odalarımız var” diyordu.

İnegölspor 2022 yılı Haziran ayında Akhisar Mahallesindeki yeni tesislerine taşındı İnegöl Belediyesi; 21 Öcak 2011’de Kurtuluşspor Futbol Sahasını, 23 Şubat 2011’de Sanayi Sahasını suni çim ile kaplatarak amatör maçların oynanması için hazır hale getirdi. Mesudiye Sahası 2000’li yıllarda amatör maçların oynandığı bir sahaydı.

Günümüzde ilçemizdeki amatör futbol maçları; Kurtuluşspor Sahası, Sanayi Sahası, Yenice Sahası ve Alanyurt Sahasında oynanmaktadır. Örhaniye Sahası olarak bilinen saha ise futbol oynanabilecek durumdadır.

1923 yılından günümüze yüz yıllık süreçte ilçedeki mekân bolluğu İnegöl insanının dilediği kadar futbolla haşır neşir olmasına imkân veriyordu. Canlı olarak yapılan spor etkinliklerinde fiziksel ve sosyal çevrenin önemi yaygın olarak kabul edilir. Futbol maçlarını Stadyum ortamında izlemenin daha güzel olduğu görüşü neredeyse genel kabuldür. İnegöl Amatör Takımları olarak 1950-1951 Sezonundan itibaren yer aldığımız Bursa Amatör Liglerinde maçlar Deplâsmanlı Statüde oynanmasına rağmen, ilçe stadımızın olmayışı dolayısıyla ilçe takımlarımız maçlarını Bursa’da oynardı.

İnegöl insanı da İnegöl takımlarının maçlarına severek Bursa’ya giderdi. Kaymakamlık Kupası, Reis Kupası gibi turnuvalar ve ilçedeki diğer karşılaşmaların yapıldığı yer ise Kavaklaraltı Çayırı idi. 04.03.1965 tarihli Bizim İnegöl Gazetesinde “Şehir Stadı maç yapılacak hale getiriliyor” haberi yer almış. Bu oyun sahasının çevre duvarlarının yapılıp güvenli hale getirilmesi demekti. 1966 yılı Mart ayı maçlar oynanmaya başladı.

2.500 kişilik Tribün inşaatının tamamlanması ise 1967 yılını buldu. 19.06.2022 tarihinde İlçe Spor Müdürlüğü Personeli Ösman Gümüş ile yaptığım görüşmede; 1985 yılında 300 kişilik portatif tribün, 2007 yılında ise 1200 kişilik Kapalı Tribün ilave edildiği, günümüzde toplam 4.500 seyirci kapasitesine sahip olduğumuz bilgilerine ulaştım. 2008 yılında ise ilçe stadımız İnegöl Belediyesine devredilmiştir. İlçedeki bir diğer futbol mekânı Halı Sahalardır. 1988 yılından itibaren ilçemizde

Halı Sahalar kullanılmaya başlamıştır. İlk Halı saha Turnuvası ise benim de içinde yer aldığım bir komite tarafından 1991 yılında Yelken Halı Saha Tesislerinde düzenlenmişti. Halı sahalar ilk günden itibaren ilçemizde çok sevildi. Alanın küçüklüğü, daha az sayıda oyuncuya ihtiyaç duyulması, maç esnası ve sonrasındaki konfor özellikle 18-50 yaş aralığındaki kişilerin futbolun içinde kalmalarına katkı sağladı. Günümüzde ilçemizde 16 Halı Saha İşletmesinin varlığı da bunu kanıtlar niteliktedir.

TURHAN ŞAHİN