Gençgazete Inegölspor Müdürler

Başkan ve yönetim kurullarının seçimle belirlendiği yapılarda görev değişimi sonraları giden ve gelen yönetim kurullarının birbirleri ile ilişki kurmaları çok da kolay değildir.

 Bu durumdan kulübün zarar görme olasılığı da yüksektir. Profesyonel yöneticiler süreci iyi yöneterek kulüp zarar görmeden bu sürecin geçmesini sağlayabilirler.

Spor kulüplerinde bu görev çoğunlukla kulüp müdürlerine düşer. Mevcut uygulamaları bilen kişi olarak rutin uygulamalar aksamadan sürdürmeye çalışılır.

 Yeni gelen yönetimlerin mevcut personelin, teknik adamlar ve sporcuların birbirlerini tanıma süreci de kulüp müdürlerinin her iki tarafa da yardımını gerektiren bir süreçtir.

Futbol Federasyonu ile İlçe Spor Müdürlüğü ile yazışmalar, sezon başı ve sonu yapılacak işlemler, sözleşme ve lisanslama işlemleri, takımın deplâsman organizasyonları, sürekli değişen mevzuat talimat ve statüler kendinizi sürekli yenilemenizi gerektirmektedir.

İlk kulüp müdürümüz 1984-1992 yılları görev yapan Münir Türkel ilçemiz Demirspor Kulübünde futbolculuk, başkanlık ve yöneticilik yapmış bir futbol büyüğüydü. 1992-1995 yılları emekli öğretmenimiz Yusuf Tümer İnegölspor Kulüp Müdürü olarak görev yaptı.

1995-1999 yılları görev yapan Ösman İhsan Akalın emekli bir askerdi.

2000-2001 yılları görev yapan İbrahim Karaoğlan emekli asker ve ulusal liglerde hakemlik yapmış bir futbol büyüğüydü.

 İbrahim Karaoğlan sağlık problemleri yaşayınca 2000-2001 yılları Belediye Personeli Metin Güzel ile dönüşümlü görev yaptılar.

Ağustos 2002-Temmuz 2011 tarihleri Fikret Aygün kulüp müdürümüzdü.

Temmuz 2011’de kulüp müdürlüğü görevine başlayan Yavuz Memiş Mayıs 2022 itibariyle de bu görevi sürdürmektedir. Son üç kulüp müdürümüz Metin Güzel, Fikret Aygün ve Yavuz Memiş belediye personelidirler.

TURHAN ŞAHİN'İN İNEGÖL'DE FUTBOLUN 100 YILI isimli eserinden düzenlenip yayına hazırlanmıştır.