Gazze Şeridi'nde katil İsrail'in düzenlediği saldırılar devam ederken, her geçen gün can kayıpları artıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda sivil halk acımasızca hedef alınıyor.

Son 24 saatte yaşanan saldırılarda 9 sivilin hayatını kaybettiği, 41 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Saldırılardan bu yana geçen 359 günün bilançosu ise her geçen gün daha da ağırlaşıyor.

Ateşkes Gazze

Gazze'de sivil kayıplar artmaya devam ediyor

katil İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılardan bu yana sivil kayıplar hızla artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı son açıklamaya göre, 41 bin 595 sivil yaşamını yitirdi. Yaralıların sayısı ise 96 bin 251'e ulaştı. Gazze halkı büyük bir trajedi yaşarken, bölgede insani kriz derinleşiyor.

Gazze Şeridi'nde Toplu Mezar Bulundu

Son 24 saatte 9 sivil daha hayatını kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik son 24 saat içindeki saldırılarında 9 sivil daha hayatını kaybetti. 41 kişinin de yaralandığı belirtilirken, Gazze'de yaşam şartları her geçen gün zorlaşmaya devam ediyor. Elektrik, su ve temel gıda maddelerinin kıtlığı, bölgede yaşayan sivillerin hayatını daha da zorlaştırıyor.

"İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze'de, can kaybı sayısı hızla yükselmeye devam ediyor. Sağlık altyapısının çöktüğü bölgede yaralıların tedavisi büyük zorluklarla gerçekleştiriliyor."

Gazze'de Can Kaybı 34 Bin 12'Ye Yükseldi

Gazze'deki sağlık altyapısı çökmek üzere

Gazze'de süregelen saldırılar yalnızca can kaybına değil, sağlık altyapısının da çökmesine neden oldu. Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgede hastanelerin saldırılardan zarar gördüğünü ve tıbbi malzemelerin yetersiz olduğunu açıkladı. Yaralıların tedavi edilebilmesi için gerekli olan ilaç ve ekipmanların eksikliği, ölüm oranlarını daha da artırıyor.

İsrail'in saldırıları devam ederken, Gazze'deki sivil halk bir yandan bombardımanla bir yandan da insani krizle baş etmeye çalışıyor.

Uluslararası toplumdan gelen çağrılara rağmen saldırıların sona ereceğine dair henüz bir işaret bulunmuyor. Aksine Lübnan'a da saldıran katil israil ordusu, şavaşı bölgeye yayma hedefinde olduğunu gösteriyor.

Gazze’de Can Kaybı Artışı Devam Ediyor

Son Dakika, Güncel haberlere BURADAN ulaşabilirsiniz!

Kaynak: İHA