Türkiye

İstanbul'a Beklenen Kar Geliyor!

İstanbul'a kışın ilk büyük kar yağışı yaklaşıyor. Prof. Dr. Orhan Şen, şehri etkisi altına alacak soğuk hava dalgasının ne zaman geleceğini ve ne kadar süreceğini açıkladı. 

Abone Ol

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 10-11 Ocak tarihlerinde İstanbul'a soğuk hava dalgasının geleceğini ve şehrin beyaz bir örtüyle kaplanacağını duyurdu. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların ardından gelen bu haber, kışın gerçek yüzünü İstanbul'a gösterecek.

Soğuk Hava Dalgası ve Kar Beklentisi

CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların yerini alacak soğuk hava dalgasının İstanbul'da kar yağışına neden olacağını belirtti. Şen, sıcaklıkların 5-6 derece düşeceğini ve "sistemler değişmezse İstanbul'un kar yapacağını" tahmin ettiğini ifade etti.

Geçmişten Gelen Kar Uyarısı

Prof. Dr. Şen, geçmişte yaşanan büyük kar yağışlarını hatırlatarak, "Kış kışlığını yapacak. 2 yıl önceki gibi bir kar yağışı da olabilir" dedi. Ayrıca, bu soğuk hava dalgasının 3-4 gün süreceğini ve İstanbul'da ne kadar etkili olacağını ilerleyen günlerde açıklayacağını belirtti.

İstanbul'un Beyaz Hafta Sonu

"Tahminime göre ayın 10'u akşamı gibi başlayıp perşembe cuma gibi İstanbul'da etkili olur. Önümüzdeki hafta sonu devam edecek gibi. Sonra Anadolu'ya kayacak bu sistem." diyen Şen, İstanbulluların hafta sonunu beyaz bir manzara ile karşılayabileceğini işaret etti.

Soğuk hava ve kar yağışı, İstanbul'da kışın güzelliklerini ve zorluklarını beraberinde getirecek. Hazırlıklarınızı yapın ve bu beyaz örtünün keyfini çıkarın. Unutmayın, kar yağışı sadece yollarda değil, kalplerde de iz bırakır. İstanbul'un kış masalına şahitlik etmeye hazır olun!