KAFKAS İLK YARIDA...

Abone Ol

  TFF 3.Lig 2.Grupta yer alan temsilcimiz İnegöl Kafkas Spor Kulübü, 2024-2025 sezonunun ikinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş.'yi maçın ilk yarısında atılan gollerle 2-1 yenerek 3 puanın da sahibi oldu. 
   Temsilcimiz İnegöl Kafkas SK, geçtiğimiz hafta deplasmanda Nevşehir Belediye Spor karşısında iyi oynamasına ve çok gol pozisyonu bulmasına rağmen 1-0 yenilmekten kurtulamamıştı. İkinci haftada kendi evinde oynayacağı Adıyaman FK A.Ş. karşısında saha ve seyirci avantajını kullanarak galip gelmeyi hedefliyordu. 
   Buna karşın konuk ekip Adıyaman FK A.Ş. ise 19-25  yaş aralığındaki gençlerle temsilcimiz karşısında galip gelerek geçen hafta kendi evinde kaybettiği 2 puanı telafi etmek istiyordu. 
  İnegöl İlçe Stadında oynanan maçın ilk yarısına ev sahibi temsilcimizin vuruşu ile başlandı. Temsilcimiz maça tutuk başladı. Konuk ekip Adıyaman FK A.Ş. ise daha istekli bir oyun sergileyerek ilk dakikalardan itibaren tempolu ve baskılı oynamaya başladı. Nitekim 19.dakikada Berkant Çekiç'in attığı golle 1-0 öne geçti. Golde kaleci Emirhan Emir'in hatası büyüktü. Bu gol aynı zamanda temsilcimizi harekete geçirdi ve temsilcimiz gol aramaya başladı. Maçın 32.dakikasında Alperen Şirin'in düşürülmesiyle kazanılan penaltı vuruşunu Emir Özsoy gole çevirdi. Temsilcimiz bu golden sonra baskısını arttırarak 43.dakikada Hasan Bekil'in golüyle 2-1 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi. 
   Maçın ikinci yarısına konuk ekip iki değişiklik yaparak başladı. İkinci yarıda her iki takım gollük pozisyonlar bulsa da bunlardan yararlamayınca müsabaka da ilk yarıda atılan gollerle 2-1 temsilcimizin üstünlüğüyle tamamlandı.
   Evet, temsilcimiz İnegöl Kafkas SK evindeki ilk maçta galip gelmesini bildi. Geçen sezondan hemen hemen hiçbir futbolcunun yer almadığı, 13 profesyonel ve 15 amatör oyuncuyla mütevazi bir takım kuran temsilcimiz Teknik Direktör Hüseyin Yoğurtçu yönetiminde iyi işler yapacak gibi duruyor.
  Kaleci Emirhan Emir yediği hatalı golden sonra kendisini çabuk toparladı ve kritik kurtarışlar yaptı. Defanstaki oyuncular güven verdi. Orta sahada tecrübeli Ömer Faruk Boz ve Emir Özsoy genç Hasan Bekil'in iyi oynamasını sağladılar. Sol kanat Enes Bakal biraz daha çalışırsa çok takımın canını yakar. Geçen sezonun önemli isimlerinden forvet Batuhan Doğrukıran formsuz olduğundan yerini Bursaspor altyapısında yetişen Alperen Şirin'e kaptırmış. Sağ kanat Yusuf Kaplan ise daha çok çalışmalı.
   Temsilcimiz gelecek hafta yine kendi evinde oynayacak.  Bu galibiyetin ardından gelecek hafta pazar günü saat 16.30'da oynanacak olan Eti Gübre Mazıdağı Fosfat Spor maçında taraftarın stadı dolduracağına inanıyor ve İnegöl Kafkas SK'ne başarılar diliyorum.

Müslim Serbest