Kütahya'da çiftçilik yapanlar için önemli bir hatırlatma: Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuru için son tarih 2 Ocak olarak belirlendi. 2024 yılı tarımsal desteklemelerden yararlanmak isteyen çiftçilerin bu tarihe kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, çiftçilere başvurularını zamanında yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Emre Yeniay, çiftçilere yönelik önemli bir duyuruda bulundu. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuru için son günün 2 Ocak olduğunu hatırlatarak, çiftçilerin bu tarihe kadar başvurularını tamamlamaları gerektiğini vurguladı. 

Yeni Tarım Kanunu Değişiklikleri

Emre Yeniay, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Tarım Kanunu'nda yaptığı değişikliklere değinerek, mülkiyet esası yerine kullanım esasının dikkate alınacağını belirtti. 

Yeniay, “2 Ocak ’a kadar çiftçilerimiz taahhütnameyle birlikte çiftçi kayıt sistemine kayıtlarını yapabilirlerse 2 Ocak’tan sonra da biz de üretim planlama başlığını oluşturacağız.” diyerek, çiftçilerin bu tarihe kadar başvuruda bulunmalarının önemini vurguladı. Üretim planlaması, tarımsal verimliliği ve desteklemeleri doğrudan etkileyecek bir faktör.

"Çiftçilerimize tekrar hatırlatmak istiyorum. Çiftçi kayıt sistemi başvuruları için son başvuru tarihi 2 Ocak’tır." - Emre Yeniay

Çiftçiler, İl Müdürlükleri, İlçe Müdürlükleri ve Ziraat Odaları aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilirler. Bu sürecin, hem çiftçiler hem de bölgesel tarım sektörü için büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

Editör: Fırat Çelik