Osmanlı mutfağının en nafis tatlılarından biri olan Terkib-i Tüffahiye, adını Arapça'da elma anlamına gelen tuffah kelimesinden alıyor.  Elmanın en lezzetli halini sunan bu şahane tatlı, yalnızca lezzetiyle değil, aynı zamanda görsel şöleniyle de sofraların vazgeçilmezi olmaya aday. İşte, Osmanlı'dan günümüze gelen o eşsiz lezzetin tarifi

625544Cc4E3Fe10814F19292

Malzemeler

 Elmalar İçin

     6 adet orta boy yeşil elma

     1 su bardağı toz şeker

     2 su bardağı su

     1 çay kaşığı tarçın

     1 adet karanfil

 İç Harcı İçin

     1 su bardağı ceviz içi

     2 yemek kaşığı toz şeker

     1 çay kaşığı tarçın

 Muhallebisi İçin

     2 su bardağı süt

     Yarım su bardağı toz şeker

     2 yemek kaşığı un

     1 yemek kaşığı nişasta

     1 adet yumurta sarısı

     1 yemek kaşığı tereyağı

 Üzeri İçin

     Toz Antep fıstığı

Yapılışı

1. Elmaları Hazırlama Elmaların kabuklarını soyup, saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Tencereye su, şeker, tarçın ve karanfili ekleyip kaynatın. Elmaları kaynar suya atıp 10 dakika kadar haşlayın. Yumuşayan elmaları sudan alıp ters çevirerek sularının süzülmesini sağlayın.

2. İç Harcı Hazırlama Cevizleri havanda hafifçe dövün. Toz şeker ve tarçın ile karıştırın.

3. Muhallebiyi Hazırlama: Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşan muhallebiye yumurta sarısını ekleyip çırpın. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyip karıştırın.

4. Birleştirme: Ilık elmaların içlerini hazırladığınız cevizli harçla doldurun. Servis tabağına dizin. Elmaların içine sıcak muhallebiyi paylaştırın.

5. Soğutma ve Servis: Tatlıyı en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. Soğuyan tatlıların üzerine toz Antep fıstığı serperek servis edin.

Afiyet Olsun!

Kaynak: HABER MERKEZİ