Turistlerin vazgeçilmez adreslerinden biri 

Nemrut Dağı, Kurban Bayramı'nda adeta turist akınına uğradı. Bayramın ilk gününden itibaren zirveye 8 bin kişi tırmanarak bu muhteşem manzaranın tadını çıkardı. Hem yerli hem de yabancı turistler, devasa heykellerin gölgesinde güneşin en güzel doğup battığı yer olarak bilinen Nemrut Dağı'nda günbatımını izleyerek unutulmaz anlar yaşadı.

Genc Gazete Nemrut Dagi Turistler (1)

Nemrut Dağı'nda Kartpostallık Manzaralar

Nemrut Dağı'nda turistler, 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa heykellerin yanında günbatımını izleyerek büyüleyici anlar yaşadı. Kartpostallık görüntülerin kaydedildiği bu muhteşem zirvede, ziyaretçiler günbatımını cep telefonlarıyla kaydederek ölümsüzleştirdi.

Genc Gazete Nemrut Dagi Turistler (5)

Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse'nin Açıklamaları

Bayram tatilinde turist yoğunluğunun yaşandığını belirten Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, “9 günlük bayram tatili münasebetiyle Kommagene destinasyonunun tamamında Bayram yoğunluğu yaşanıyor. Şu an üzerinde bulunduğumuz Nemrut Dağı Tümülüsü'nde de bir bayram yoğunluğu çok net bir biçimde görülüyor. Bayramın ilk gününden bu güne kadar elimizdeki verilere göre yaklaşık 8 bin civarında yerli yabancı ziyaretçimizin Nemrut Dağı'ndaki kültürel miras alanımızı ziyaret ettiğini görüyoruz. 2023 Mayıs ve 2024 Mayıs aylarını karşılaştırdığımızda yaklaşık 4 kat oranında yerli yabancı ziyaretçi sayısında artış görmekteyiz bu da bizleri son derece mutlu ediyor. Bu yerli yabancı ziyaretçi sayısının artarak devam etmesini bekliyoruz” dedi.

Genc Gazete Nemrut Dagi Turistler (4)

Turistlerin Görüşleri

Adıyamanlı olup ilk defa Nemrut Dağı'na çıktığını söyleyen Halime Güngör Doğan, “Aslında 27 yıldan sonra gelmem beni biraz üzdü. Çok güzel bir güzelliğin dibinde olmama rağmen gelemediğime çok pişmanım. Keşke daha önce gelseydim” ifadelerini kullandı.

Nemrut Dağı'nın oldukça muhteşem olduğunu belirten Şeyma Yağmur Yatkın, “İstanbul'dan geliyoruz biz de. Tamamen Adıyaman, Antep falan böyle gezmek için tur için geldik. İlk defa geldik buraya ve çok büyüleyici gerçekten çok sevdim bende” dedi.

Genc Gazete Nemrut Dagi Turistler (6)

Nemrut Dağı'nı görmek için Tayland'dan geldi

Nemrut Dağı'nı görmek için Tayland'dan gelen Piyaporn Tansakul ise, “Bu ikinci gelişim burayı çok sevdiğim için buraya tekrar arkadaşımla geldim internetten görmüştüm” diye konuştu.

Nemrut Dağı'nın oldukça heyecan verici bir yer olduğunu vurgulayan Nurcihan Aksu, “İzmir'den geldik, harika bulduk ve günbatımı yapacağız. Heyecanlıyız, burası için arkadaşımla İzmir'den kaç kilometre yol geldik. Heykeller çok farklı bir de bu kadar yüksekliğe bunların konulmuş olmasından dolayı hayretler içerisindeyim. Biz gelirken o kadar yorulduk, onlar o zaman nasıl yapmışlar? Bu heykeller buraya nasıl gelmiş şaşkınlık içerisindeyiz” dedi.

Genc Gazete Nemrut Dagi Turistler (7)

Kaynak: Haber Merkezi