Kars’ın Sarıkamış ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, bölge halkını zorlarken kayak severler için heyecan verici bir ortam yarattı.

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Sarıkamış’ta, erken gelen kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, bölgedeki kayak tutkunlarını sevindirdi. Trabzon’da ise yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarına hız kazandırdı.

Genç Gazete Sarıkamış Ve Trabzon’da Karla Mücadele (4)

Sarıkamış'ta kar erken başladı

Sarıkamış’ta kar yağışının bu yıl erken başlaması, vatandaşların kışa hazırlıksız yakalanmasına neden oldu. Özellikle akşam saatlerinde etkili olan yağışlar, bölgedeki ulaşımı zorlaştırdı. Bölgedeki vatandaşlardan Önder Yıldırım, “Kar bu yıl beklenenden çok daha erken geldi,” diyerek şaşkınlığını dile getirdi.

"Kar bu yıl beklenenden çok daha erken geldi." - Önder Yıldırım

Genç Gazete Sarıkamış Ve Trabzon’da Karla Mücadele (8)

Trabzon’da ekipler yolları açmak için harekete geçti

Trabzon’un yüksek kesimlerinde ise aynı gün kar yağışının etkili olduğu gözlendi. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun kar yağışının ardından kapanan yolları açmak için hızlıca harekete geçti. Hayrat ve Şalpazarı ilçelerinde kapanan yollar, belediye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede ulaşıma açıldı. Kış mevsimi için tüm hazırlıklarını tamamlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarına erken başladı.

Genç Gazete Sarıkamış Ve Trabzon’da Karla Mücadele (3)

Karla mücadelede hızlı müdahale

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, özellikle yüksek kesimlerde kar yağışının etkisi yoğun oldu. Ekipler, Hayrat ilçesi Sarmaşık Mahallesi ve Şalpazarı ilçesi Pelitçik Mahallesi’ndeki yolları kar temizleme makineleriyle açtı. Ayrıca Sisdağı yolunda da yoğun kar nedeniyle kapanan yollar, hızlı bir şekilde temizlendi. Mahsur kalan bir araçta bulunan vatandaşlar ise ekipler tarafından kurtarıldı.

Genç Gazete Sarıkamış Ve Trabzon’da Karla Mücadele (6)

Kesintisiz karla mücadele

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, ekiplerin kar yağışının devam ettiği bölgelerde 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Karla mücadelede iş makinelerinin yoğun bir şekilde çalıştığı ve yolların güvenli hale getirildiği bildirildi. “Ekiplerimiz, kış koşullarında meydana gelebilecek olumsuzlukları önlemek için 24 saat esasına dayalı olarak çalışmaktadır,” denildi.

Genç Gazete Sarıkamış Ve Trabzon’da Karla Mücadele (1)-1

Sarıkamış ve Trabzon’da başlayan kar yağışları, kış sezonunun erken açıldığını gösterirken, yerel ekiplerin karla mücadelesi sayesinde hayatın normale dönmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Genç Gazete Sarıkamış Ve Trabzon’da Karla Mücadele (5)

İnanç haberleri için TIKLAYINIZ!

Astroloji ve Rüya haberleri için TIKLAYINIZ!

Kadın Aile haberleri için TIKLAYINIZ!

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Kaynak: İHA