Koruyucu Aile Günü Kutlaması

 Diyarbakır’da 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kapsamında çocuklar ve koruyucu aileleri Diyarbakır Öğretmen Evi’nde düzenlenen programda bir araya geldi. Etkinliğe 25 koruyucu aile ve çocuk katıldı. Diyarbakır Vali Vekili Abdullah Çiftçi, yaptığı açıklamada medeniyetin özünün merhamet olduğunu belirtti.

Genc Gazete Bebek Ismi Cocuk Ismi Cocuga Isim Koyarken (13)

Ailelerin Fedakarlığı ve Takdiri

Vali Vekili Abdullah Çiftçi, konuşmasında ailelerin çocuklara sahip çıkarak evlerine bereket kattıklarını ve Allah’ın takdirini kazandıklarını vurguladı. Çiftçi, “Ailelerimiz hem çocuklara sahip çıkarak kendi evlerine bereket kattılar, hem de rahman ve rahim sıfatına sahip olan Allah’ın takdirini kazandılar” dedi. Çiftçi ayrıca, gönüllü olarak koruyucu aile olmayı kabul eden 63 aileyi tebrik etti.

“Bir insanı kurtarmak bizim anlayışımızda üzerinde güneşin doğup battığı her şeyden daha hayırlıdır, daha kıymetlidir.”

Genc Gazete Bebek Ismi Cocuk Ismi Cocuga Isim Koyarken (12)

Diyarbakır’ın Koruyucu Aile İstatistikleri

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, Türkiye genelinde 10 bin çocuğun koruyucu aile yanında bulunduğunu ve 8 bin 500 ailenin koruyucu aile olarak görev yaptığını açıkladı. Polat, Diyarbakır’daki koruyucu aile oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu belirterek, daha fazla ailenin bu sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

Genc Gazete Bebek Ismi Cocuk Ismi Cocuga Isim Koyarken (8)

Koruyucu Aile Olmanın Önemi

Aydın Polat, Diyarbakır’da Sevgi Evleri’nde bulunan çocukların aile sevgisine ihtiyaç duyduğunu ifade etti. “Koruyucu aile şu anda Sevgi Evleri’mizde 0-2 yaş 20 çocuk, 0-6 yaş 50 çocuğumuz aile sevgisi beklemektedir. Takdir edersiniz ki, güçlü bir toplum olabilmemiz için güçlü bireylere ihtiyaç var” dedi.

Genc Gazete Bebek Ismi Cocuk Ismi Cocuga Isim Koyarken (6)

Etkinlik kapsamında çocuklar ve aileler birlikte kahvaltı yaptı, çocuklar palyaço eşliğinde eğlenceli vakit geçirdi.

Kaynak: Haber Merkezi