Türkiye'nin En İyi Dalış Noktaları

Türkiye'de dalış keyfi yapabileceğiniz başlıca noktalar şunlardır:

KAŞ

Kaş, Türkiye'de tüplü dalış için en iyi yerlerden ve genel olarak Akdeniz'in en iyi dalış destinasyonlarından biri olarak kabul edilmektedir. Kaş'ta enkazlardan mağaralara ve kanyonlara kadar her şeyi kapsayan 25'ten fazla dalış alanı bulunmaktadır. İyi bir günde görüş mesafesi 130ft'e (40m) kadar ulaşabilir.

AYVALIK

Boşanmada yeni dönem: 3 yıllık bekleme iptal edildi Boşanmada yeni dönem: 3 yıllık bekleme iptal edildi

Ayvalık'ta dalış sezonu teknik olarak yaz aylarında olmakla birlikte, yıl boyunca destinasyonun ılık sularına dalış yapabilirsiniz. Ayvalık'ın bulunduğu Ege kıyısı adalara, resiflere, hem sığ hem de derin sulara ev sahipliği yapıyor. İnanılmaz miktarda biyolojik çeşitlilik içeren, keşfedilecek 60'tan fazla dalış alanı olan Ayvalık'ta dalış yapmanın en güzel yanlarından biri de hava ve deniz koşulları ne olursa olsun 60'ı aşkın dalış noktasının her zaman ulaşılabilir olmasıdır.

Türkiye'nin Berrak Sularını Keşfedeceğiniz En İyi Dalış Noktaları

GÖKOVA

Gökova, sıra dışı kaya oluşumları ve büyük kayalıklarla dolu, Ay'a benzeyen büyüleyici su altı manzarasıyla tanınıyor ve bu da onu duvar dalışından hoşlananlar için popüler bir destinasyon haline getiriyor.

BODRUM

Bodrum, Türkiye'deki tüplü dalışın en popüler yerlerinden biridir. Bölgede çok sayıda harika dalış noktası bulunmaktadır ve Akdeniz'in diğer bölgelerinde yaygın olmayan renkli mercanları, deniz süngerlerini ve daha fazlasını görebilmek mümkündür.

Türkiye'nin Berrak Sularını Keşfedeceğiniz En İyi Dalış Noktaları 1

FETHIYE

Fethiye, Türkiye'nin güneybatı Turkuaz Sahili'nde, diğer adıyla Akdeniz'de yer alan bir bölgedir. Bölgenin berrak suları hem tüplü dalgıçların hem de şnorkelcilerin ilgisini çekmektedir. Bu suların tertemiz doğası, plajların temizliğini simgeleyen "Mavi Rozet" statüsüyle desteklenmektedir. Görüş mesafesi genellikle 30 ila 40 metreye ulaşabiliyor, bu da alanı su altı fotoğrafçılığı meraklıları için mükemmel bir imkan sunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi