Türkiye'nin dört bir yanı, son günlerde meydana gelen orman yangınları ile mücadele ediyor. İzmir, Bursa, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta çıkan yangınlar, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Sıcak havaların etkisiyle yurdun dört bir yanından yangın haberleri gelmeye devam ediyor. İzmir, Bursa, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınları korkuttu. İzmir'deki yangına karadan ve havadan müdahale ediliyor.

İzmir'in Menderes ilçesinde başlayan yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından yoğun bir müdahale sağlanıyor. Yangın, öğle saatlerinde Karacadağ mevkiindeki ormanlık bir alanda başladı ve hızla büyüdü. Ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozer ile mücadele ediyor.

Yangın, saat 13.00 sıralarında sıralarında ilçeye bağlı Karacadağ mevkiinde bulunan ormanlık alanda çıktı.Henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri; 4 uçak, 8 helikopter, 25 arazöz, 6 su ikmal ve 4 dozer aracı ile müdahale ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre, yangın söndürme çalışmalarına ek destek olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 3 adet Cougar tipi helikopter ve 2 adet CH-47 tipi helikopter de görevlendirildi.

Urla ilçesinde başlayan başka bir yangın nedeniyle İzmir-Çeşme otobanı trafiğe kapatıldı. Bu bölgede de yangına müdahale çalışmaları devam ederken, trafiğin durması uzun araç kuyruklarına neden oldu.

Bursa'nın Keles ilçesindeki orman yangını ise hava ve karadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alındı. Yangın, Baraklı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başladı ve kısa sürede müdahale edilerek büyümesi engellendi.

Kahramanmaraş'ta Onikişubat ilçesi Maksutlu Mahallesi'ndeki orman yangınına, çevredekilerin ihbarı üzerine Orman Bölge Müdürlüğü çok sayıda yangın söndürme işçisi, 7 arazöz, 5 ilk müdahale ve 2 su ikmal aracıyla müdahale etti.

Bu yangınlar, yaz aylarının sıcak geçmesi ve kuraklık nedeniyle daha da tehlikeli hale geliyor. Yetkililer, vatandaşlardan dikkatli olmalarını ve herhangi bir yangın durumunda hızla yetkililere haber vermelerini istiyor.

Kaynak: m.haber7.com