Cem Taşkıner yazdı

Cumartesi günü 312 kod numaralı bir telefondan çağrı aldım. Açıkçası internet taahhüdümüzün sona erdiğine ilişkin bir arama olduğunu düşünüp; reddedecektim ama bunlar genelde 212 ve 850 ile başlayan numaralar olduğu için açmayı tercih ettim. 
Karşıdan bir anket çalışması olduğu ifade edildi. Anket çalışmasında robot iki soru sordu. İlk soru bir önceki seçimde Cumhurbaşkanlığında kime oy verdiğimizdi. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu tercihleri vardı. 
İkinci soruda ise Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde kime oy vereceğimiz soruldu. Orada da iki kişi vardı: Alinur Aktaş ve Mustafa Bozbey
Bu yazının konusu siyaset değil; onun için anketin yapılma biçimi, bir önceki seçimin neden sorulduğu, neden sadece iki adayın sorulduğu gibi teknik konulara girmeyeceğim. 
Benim sorum şu: Kim benim telefon numaramı bu anket grubuna verdi? Benim telefon numaramın Bursa sınırları içerisinde olduğunu kim nasıl biliyor? 
Seçim süreci başladığından beridir önce aday adayları, şimdi de adayların sık sık bize mesaj gönderdiklerini görüyorsundur. Bu telefon numaralarını bu isimlere kim veriyor? Yanlış anlaşılmasın sadece iktidar kanadında değil neredeyse tüm muhalefette de bizim telefon numaralarımız var. 
En ilginç şey geçen gün başıma geldi. Eşimin doğum günüydü ve bir başkan adayı eşimin doğum gününü ismini SMS’de yazarak kutladı ve hayırlı yaşlar diledi. 
Başkan adayına teşekkür ediyoruz düşünceli hareketinden dolayı ama benim eşimin telefon numarasına, bırakın telefon numarasını doğum tarihine nasıl ulaştı bu siyasiler?
Her bayramda kandilde milletvekilleri bize mesaj yolluyor. Bir partinin genel başkanı sevgili hemşerilerim diye başlıyor, İnegöl adayı için destek istiyor. Bu mesaj benim oğlumun telefonuna kadar geliyor. 
Siyasiler nasıl bu kadar kolay ulaşabiliyorlar bu bilgilere? Başka ulaştıkları hangi bilgiler var? 
Eskiden rahatsız edici SMS’leri rahatsız edebileceğimiz linkler vardı. Şimdi hangi birini nereye şikayet edeceğiz? 
Aynı soruyu tekrar tekrar soruyorum: Kim bizim bilgilerimizi bu kadar rahat bir şekilde ele geçiriyor? Ve kim bizim bilgilerimizi bu kadar rahat satıyor? Bence hepimiz bu soruyu sormalıyı