Cem Taşkıner'in Köşe Yazısı

KAFKAS’IN BURSA HEYECANI

Pazar günü Bursaspor-Kafkasspor maçını ben de bir çok futbolsever gibi sevgili İbrahim’in anlatımıyla Süper Kanal’dan cep telefonundan izledim. O küçücük ekranda görebildiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle şunu ifade edeyim bundan 5 yıl önce birisi size Bursaspor ile Kafkasspor A takım düzeyinde maç yapacak deseydi herhalde gülüp geçerdiniz. Bugünkü durumu her ne kadar içler acısı olsa da; Bursaspor gibi bir marka ile Kafkasspor’un karşılaşmasını ben çok değerli bulduğumu ifade edeyim.

Yaz sıcağında ilk hazırlık maçında Kafkaspor adına izlenimlerim olumlu. Bu tür hazırlık maçlarının ilk yarıları size daha doğru bilgiler verir. Zira ikinci yarılar daha fazla değişiklikler olan, gençleri görme isteği ile oyunun çok fazla durduğu zaman dilimidir.

WhatsApp Image 2023-08-14 at 10.47.41

İlk yarıda iki topu direkten dönen, hücum anlamında sahaya doğru yayılan, pozisyon zenginliğini sıkça görebileceğimiz bir takım havasındaydı Kafkasspor

Ancak savunma anlamında tam tersi sahaya dağılmada sıkıntısı vardı. Golü de doğru konumlanamadığı için eksik kalarak yedi.

Murat Endes uzun yıllar Nafi Bilaloğlu ile birlikte çalıştı. Hala beraber çalışmaya devam ediyorlar. Nafi hocanın İnegölspor’unda topa hakimiyet ve onunla birlikte oyuna hakimiyet değerlidir. Bunu yaparken de geriden oyuna doğru başlamanız gerekir.

Kemal Hastürk örneğin çok büyük şanstı hoca için İnegölspor’dayken. Aynı durum ilk izlediğim Kafkasspor’da yok. Savunmadaki oyuncuların geriden oyun kurabilme yetenekleri sınırlı gibi duruyor.

Diyorum ya ilk maç, ilk gözlem ve bu gözlem küçücük ekranda gördüklerinizle sınırlı.

Mutlaka gelecek olanlar vardır. Hazır olmayanlar vardır.Bursaspor maçında özellikle ilk yarıda izlediğim Kafkasspor’u hücum anlamında çok beğendim. Ligin başlamasına neredeyse 1 ay var ve bu sürede keyif veren bir takım izleriz diye düşünüyorum.

İlk profesyonel sezonunda öncelikle ligde tutunma, eğer imkan olursa da Play-Off zorlama hedefiyle başlayacak olan Kafkasspor’a yeni sezonda yürekten başarılar dilerim.