Cem Taşkıner'in Köşe Yazısı

KAFKAS’IN İLK HEYECANI

Geçtiğimiz yıl büyük bir başarıya imza atan ve İnegöl'ün profesyonel liglerde mücadele eden 2.takımı olma başarısını gösteren Kafkasspor, yeni sezonda mevcut teknik direktörü Murat Endes ile devam etme kararı aldı.

Bence doğru bir karardı; zira geçtiğimiz yıl 7 puan geriden gelerek şampiyon olmak çok büyük bir başarı ve devamının sağlayabileceğinin de bir göstergesi…

Kafkasspor profesyonel liglerdeki ilk senesinde 3.lig 1.grupta yer alıyor. Gruba baktığımızda kendisi gibi Bölgesel Amatör Lig’den gelen 5 takım daha var; diğer takımlar da -Tarsus hariç- geçtiğimiz sezon 3.liglerde mücadele etmiş takımlar.

Dengeli bir grup gibi duruyor. Ben çok İstanbul takımının yer aldığı grupları açıkçası sevmem. Sadece bir takım var o da geçtiğimiz yıl BAL’daydı.

Bu yıl  hem İnegölspor hem de Kafkasspor heyecanımız birlikte olacak. İnegöl her hafta bir profesyonel maç izleyecek. Ayrı bir keyif olacak diye düşünüyorum.

İlk yılında Kafkasspor’un bu yılki hedefinin ligde kalmak; belki yaşayabilirse bir Play-Off heyecanı yaşamak olabilir. Ona uygun bir kadro yapılanmasının da oluşturulduğunu görüyoruz.

Şunu da ifade edelim Orkan Çınar transferi heyecanlandırabilecek bir transfer ama uzun süredir oynamamış olması sıkıntı… Bu sıkıntıyı aşmak üzere de şu anda ciddi çalışma yaptığını biliyorum.

Kafkasspor’un geçen yılki iskeleti çok fazla bozmama taraftarı olmasını da doğru buluyorum. Yeni çıkan takımlar genelde kadrolarını bozup; sıfırdan yeni bir takım inşa etmeye çalışıyorlar. Yeni bir hoca getiriyorlar ve böylece aslında bir çuval incili de berbat ediyorlar.

Bence Kafkasspor doğru başladı, doğru devam ediyor. İnşallah bu hikayenin sonu da geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de güzel biter.