Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven’in sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya göre, ünlü oyuncu Vural Çelik 51 yaşında hayata veda etti. Avrupa Yakası’nda Kubilay karakteriyle büyük beğeni kazanan Çelik, dizi ve tiyatro dünyasında geniş bir izleyici kitlesi tarafından sevilen isimler arasında yer alıyordu.

Avrupa Yakası’nın Unutulmaz İsmi Hayata Veda Etti (2)

Vural Çelik Kimdir?

1973 yılında Ankara’da doğan Vural Çelik, sanat hayatına 1989 yılında Levent Kırca Tiyatrosu ile adım attı. Daha sonra Yasemin Yalçın Tiyatrosu’nda oyunculuğa devam eden Çelik, burada Selahattin Taşdöğen’in asistanlığını üstlenerek tiyatro dünyasında deneyim kazandı. Ünlü yapımcı Necati Akpınar ve komedyen Yılmaz Erdoğan ile tanışmasının ardından BKM (Beşiktaş Kültür Merkezi) kadrosuna katılan Çelik, burada birçok önemli projede rol aldı.

Avrupa Yakası’nın Unutulmaz İsmi Hayata Veda Etti (8)

Birçok Yapımda Yer Aldı

Vural Çelik, Ata Demirer’in önerisiyle Avrupa Yakası dizisinde Kubilay Peynircioğlu karakterini canlandırarak geniş kitlelerin sevgisini kazandı. Çelik, aynı zamanda “Bir Demet Tiyatro,” “Seksenler,” “G.O.R.A” ve “Organize İşler” gibi yapımlarda da yer aldı. En son Seksenler dizisinde Niyazi karakterini canlandıran sanatçı, tiyatrodan sinemaya kadar pek çok alanda başarılı performans sergiledi.

Avrupa Yakası’nın Unutulmaz İsmi Hayata Veda Etti (7)

Sanat Dünyasında Üzüntü

Çelik’in vefat haberini duyan sanat camiası da derin bir üzüntü yaşadı. Çelik ile aynı projelerde yer almış sanatçılar taziye mesajlarını sosyal medyadan paylaştı. Gülse Birsel, "Kubilay'ımızı çok erken kaybettik, çok üzgünüz,” diyerek üzüntüsünü dile getirdi

Avrupa Yakası’nın Unutulmaz İsmi Hayata Veda Etti (3)

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, “Genç yaşta kaybettiğimiz değerli sanatçımız Vural Çelik’in vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim,” ifadelerini kullandı.

Avrupa Yakası’nın Unutulmaz İsmi Hayata Veda Etti

Kaynak: Sosyal Medya