Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG'un yeni sedan modeli T10F'nin test sürüşünü Bursa'nın Gemlik ilçesindeki TOGG teknoloji kampüsünde gerçekleştirdi.

Bakan Kacır, Gemlik’teki ziyareti sırasında TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş ile birlikte üretim tesislerini gezdi ve T10F modelinin son durumuyla ilgili bilgi aldı. Ardından, güvenlikten dayanıklılığa kadar çeşitli test süreçleri başlatılan T10F'nin sürücü koltuğuna geçerek aracı bizzat denedi.

Bursa'da Test Edildi Togg'un Yeni Sedanı T10F Sahneye Çıkıyor! (4)-2

"Bursa, TOGG'un Başarısının Kalbinde Yer Alıyor"

Test sürüşünün ardından açıklamalarda bulunan Bakan Kacır, T10F modelinin Türkiye’nin otomotiv sektöründeki iddiasını bir adım daha ileriye taşıyacağını belirtti. “Bursa Gemlik’teki bu muhteşem tesislerde, Türkiye’nin geleceğine yön verecek bir projeyi hayata geçiriyoruz. TOGG, hem AR-GE hem de üretim faaliyetlerini doludizgin sürdürüyor” dedi.

Kacır, Eylül ayından itibaren Türkiye'de küresel güvenlik regülasyonlarına uyum sürecinin başlatıldığını hatırlatarak, “Genel Güvenlik Regülasyonları (GSR) 2 düzenlemeleri Türkiye'de zorunlu hale geldi. TOGG da bu yeni düzenlemelere en hızlı şekilde uyum sağladı. Az önce T10F'nin otonom sürüş kabiliyetlerini deneyimlemenin mutluluğunu yaşadım” ifadelerini kullandı.

Bursa'da Test Edildi Togg'un Yeni Sedanı T10F Sahneye Çıkıyor! (2)-2

"T10F ile Farklı Bir Kitleye Sesleniyoruz"

Yeni sedan model T10F'nin özelliklerine değinen Bakan Kacır, “T10F ile birlikte TOGG, çok farklı bir hedef kitleye sesleniyor olacak. Araç, spor bir tasarıma sahip olmasına rağmen sedan araçlardan beklenen konforu da sunacak şekilde tasarlandı. Mevcut SUV modelden 80 kilometre daha fazla menzile sahip olması, elektrikli araç kullanıcılarını memnun edecek önemli bir unsur” diye konuştu.

Bakan Kacır, Türkiye genelinde elektrikli araçların yaygınlaşmasını çok önemsediklerini belirterek, “Hâlihazırda Türkiye'nin tüm şehirlerinde 23 bin halka açık şarj noktası var ve bunların 8 bini hızlı şarj imkânı sunuyor. Önümüzdeki dönemde özel sektörün şarj istasyonu yatırımlarını daha da büyüteceğiz. Bursa, bu altyapının gelişiminde de kritik bir rol üstleniyor” dedi.

Bursa'da Test Edildi Togg'un Yeni Sedanı T10F Sahneye Çıkıyor! (7)-2

"Türkiye'nin Gururu Bursa'da Üretiliyor"

TOGG’un Gemlik’teki üretim tesislerinin Türkiye’nin teknolojik atılımında önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Kacır, “Türkiye, elektrikli araç başına düşen halka açık şarj istasyonu noktası açısından Avrupa’da lider ülkelerden biri. Bu liderlik rolümüzü daha da güçlendireceğiz. TOGG, hem AR-GE, inovasyon alanında hem de üretim yetkinlikleriyle Türkiye'nin gururu olmaya devam edecek. Biz de her daim TOGG'un yanında olmayı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Kacır, Gemlik’teki genç ve deneyimli ekibe de övgülerde bulunarak, “Bu ekibin alın teri ve akıl teriyle Türkiye'nin geleceği için yürüttükleri çalışmalarda her daim yanlarında olacağız” dedi.

Bursa'da Test Edildi Togg'un Yeni Sedanı T10F Sahneye Çıkıyor! (6)

T10F, 2025'te Yollarda Olacak

TOGG’un yeni sedan modeli T10F’nin 2025 yılının Mart veya Nisan ayında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Araç, Bursa Gemlik’teki tesislerde üretilerek Türkiye’nin dört bir yanına ulaşacak. T10F, mevcut SUV modelden 80 kilometre daha fazla menzile sahip olacak ve 530 kilometreye varan bir menzil sunacak.

Elektrikli araç kullanıcılarının beklentilerini karşılamak üzere tasarlanan T10F, 160 kW/217 beygir güç ve 350 Nm tork üreten motoruyla dikkat çekiyor. Araç, hızlı şarj imkânıyla 28 dakikada %20'den %80'e kadar şarj olabiliyor.

Kaynak: AA