İNEGÖL'E GİTMEK İÇİN 10 CAZİP NEDEN

Yeşilin maviyle buluştuğu bereketli topraklar üzerinde kurulu Bursa, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kültürel zenginliğini günümüze taşımayı başarmış bir şehir. İşte bu kadim şehrin kalbinde atan bir cevher: İnegöl.

Genc Gazete Inegol Havadan Foto Inegol Genel Foto Inegöl (45)

İnegöl doğası, tarih ve kültürü keşfe değer

Peki İnegöl'ü neden mi ziyaret etmelisiniz? İşte 10 cezbedici sebep!

İNEGÖL KÖFTE BESLER (2)

1. Tabiiki İnegöl Köftesi!

İnegöl denilince akla ilk gelen, şüphesizki dillere destan İnegöl Köftesi. Özenle seçilen dana etinin, yöreye özgü baharatlarla harmanlanıp odun ateşinde pişirilmesiyle ortaya çıkan bu lezzet, İnegöl'ü ziyaret etmek için başlı başına bir sebep. Besler, Orhan, Zeynel gibi Türkiye’de tanınan bir çok İnegöl Köftecisi sizi bekliyor.

Genc Gazete Inegol Ishakpasa Medresesi Müderris Ebu’l Leys Ali (25)

2. İshakpaşa Külliyesi, Kapalı Çarşı ve Kent Müzesi

Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk dönemlerine şahitlik etmiş Sultan Fatih’in unutulmaz vezirlerinden İshakpaşa tarafından yaptırılan İshakpaşa Külliyesi, İnegöl'ün tarih kokan en önemli yapılarından biri. Cami, medrese, imaret ve hamamıyla bir külliye geleneğini yansıtan bu eşsiz eser, sizi tarihin derinliklerinde unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak. Kapalı Çarşı, tarihi çınarlar ve Kent Müzesi de Külliye ile aynı merkezde sizi bekliyor.

Genc Gazete Oylat Kaplicalari Inegol Magara Selale Doga (21)

3. Şifa Dağıtan Sularıyla Oylat Kaplıcaları

Doğanın kalbinde, yemyeşil ormanların arasında gizlenen Oylat Kaplıcaları, yüzyıllardır şifa dağıtıyor. Sıcak su kaynaklarının romatizmal hastalıklara iyi geldiği biliniyor. Siz de şehrin stresinden uzaklaşıp, Oylat şelalesi başta olmak üzere doğanın kucağında sağlık ve huzur bulacağınız Oylat Kaplıcaları'nda kendinizi şımartın.

Oylat (2) (Custom) Gencgazete

4. Doğanın Büyülü Atmosferi Oylat Mağarası

Oylat Kaplıcaları'na sadece birkaç adım mesafede bulunan Oylat Mağarası, göz alıcı sarkıt ve dikitleriyle sizi büyüleyecek. Mağaranın serin ve nemli havası, astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi geliyor.

Genc Gazete Oylat Kaplicalari Inegol Magara Selale Doga (14)

5. Yeşilin Binbir Tonu İnegöl'ün Mesire Alanları

Doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenler için İnegöl, birbirinden güzel mesire alanları sunuyor. Evliya Çelebi yolu, Karacabey Kervansarayı, Cerrah Parkı, Kurşunlu travertenleri, Turgut Alp köyü, Baykoca  Türbesi ve Boğazköy baraj alanı, Alaçam Yaylası ve Boğazova Göleti, piknik yapmak, doğa yürüyüşleri yapmak veya sadece temiz havada dinlenmek için ideal mekanlar... Mevsimin Meyve ve sebzelerini dalında, tarlasında, organik olarak köylü pazarlarında bulmak mümkün!

Genc Gazete Oylat Kaplicalari Inegol Magara Selale Doga (24)

6. Mobilya Fuarlarının ve El Sanatlarının Canlı Tutulduğu Yer!

İnegöl, mobilya sektörünün kalbinin attığı, Mobilya Alışveriş Merkezlerinin dikkat çektiği bir merkez olmasının yanı sıra, geleneksel el sanatlarını da yaşatmaya devam ediyor. Ahşap oymacılığı, dokumacılık, çini işçiliği gibi el sanatlarının en güzel örneklerini İnegöl'ün çarşılarında bulabilirsiniz.

Genç Gazete Türkiye'nin En Büyük Mobilya Fuarı İnegöl'de Açılıyor! (1)

7. Kültür ve Sanatın Buluşma Noktası Festivaller!

İnegöl yıl boyunca düzenlenen festivallerle de adından söz ettiriyor. Mobilya fuarlarının yanısıra İnegöl Alışveriş Festivali, Uluslararası Kültür Sanat Festivali gibi etkinlikler, yerli ve yabancı turistlere unutulmaz anlar yaşatıyor.

Genc Gazete Oylat Kaplicalari Inegol Magara Selale Doga (4)

8. Konaklama Seçenekleri

İnegöl, her bütçeye uygun konaklama seçeneği sunuyor. Şehir merkezinde bulunan butik otellerden, doğanın kalbindeki termal otellere kadar geniş bir yelpazede tercih yapabilirsiniz.

Genc Gazete Oylat Kaplicalari Inegol Magara Selale Doga (13)

9. Kolay Ulaşım

İnegöl, Bursa şehir merkezine ve diğer önemli şehirlere yakın konumuyla kolay ulaşım imkanı sağlıyor. Özel aracınızla veya düzenli olarak düzenlenen otobüs seferleriyle İnegöl'e rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

İnegöl'ün Gizli Cenneti, Kurşunlu Travertenleri Keşfedilmeyi Bekliyor!

10. Misafirperver İnsanlar

İnegöl'ü özel kılan en önemli unsurlardan biri de şüphesizki sıcakkanlı ve misafirperver insanları. Güleryüzlü esnafı, yardımsever halkı ile İnegöl'de kendinizi evinizde hissedeceksiniz.

Genc Gazete Inegol Havadan Foto Inegol Genel Foto Inegöl (22)

İnegöl, keşfedilmeyi bekleyen güzellikleriyle sizleri bekliyor. Siz de bu eşsiz deneyimi yaşamak için rotanızı İnegöl'e çevirin!

Domaniç Yolu Domaniç Dağlaro Orman

Kültür Sanat haberleri için TIKLAYINIZ!

Genc Gazete Oylat Kaplicalari Inegol Magara Selale Doga (2)

Genc Gazete Oylat Kaplicalari Inegol Magara Selale Doga (5)

Kaynak: Haber Merkezi