Eğitim hayatı okula gidip gelme ya da kurslara katılımla geçiyor. Diğer yandan çalışma masaları, çalışma odaları da eğitim için önemli alanlar. Hem öğrenciler hem de çalışanlar için verimliliği destekliyorlar. Haliyle okul çantası içerisine götürdüğünüz eşyaların bir de evde kullanılması ve düzenlenmesi gerekiyor. Birçok eğitimci, düzenli bir ortamın çalışmaya olan veriminin altı çiziliyor. Bu verim, hem alan kullanımı açısından hem de odaklanma açısından kritik olabilir. Etrafta farklı renklerde ve farklı biçimlerde birçok obje olunca ilgili rahatlıkla dağılabiliyor. Eğitim eşyalarını düşünürseniz de bu tarz bir durum gayet olası. Haliyle mobilyalardan tutun kalemliğe kadar birçok farklı şeyi kullanarak masalara düzen getirebilirsiniz. Hem masanın alanından tasarruf edip hem de odaklanmaya katkı sunabilirsiniz.

Çalışma Masası Düzeni İçin Gerekli Olabilecekler

Tabii ki düzenli bir masa sadece eşyaları toplamakla olmuyor. Bunun temel sebebi de birbirinden çok farklı biçimde eşyanın bir araya gelmesi. Özellikle eğitim hayatında bu eşyaların sayısı gayet fazla oluyor. Mesela kurşun kalemin yanında tükenmez kalem, pilot kalem ve boya kalemleri de bulunabiliyor. Defter çeşitleri ise çizgili ve kareli olmasının yanında, hangi ders için olduğuna göre de ayrılıyor. Haliyle basit bir toplama işlemi masalara düzen getirmeyebilir. Bu aşamada tercih edebileceğiniz çeşitli şeyler var. Bunlar arasında çekmeceli masa ve tablet standı gibi şeyler de bulunuyor.

●     Eğitim hayatında çok sık kullanılan şeylerden biri de kalem. Sık kullanılmasının yanında, çeşit olarak da farklı kalemler lazım oluyor. Mesela mekanik uçlu bir kalemin yanında tükenmez kalem ve çok sayıda farklı kuru boya kalemi de gerekli olabiliyor. Tabii ki birden fazla mekanik kalem kullanmak da mümkün. Bu kalemleri düzgün bir biçimde organize etmek için de kalemlik en çok tercih edilenlerden.

●     Dosya klasörleri de farklı eğitim aşamalarında lazım olabiliyor. Özellikle tek parça A4 üzerine not sıklıkla alınıyorsa büyük avantaj sağlayabilirler. Notlarını bu şekilde tutan öğrencilerin düzenlemesi gereken çok sayıda kağıdı oluyor. Dosya klasörleri sayesinde farklı derslere göre notları ayırmak da mümkün. Daha sonra da bu klasörleri düzenli bir biçimde saklayabilirsiniz.

●     Ne kadar eğitim hayatı ile alakalı gibi gözükmese de kablo düzenleyici gibi şeyler de lazım olabiliyor. Teknolojinin yaygınlaşmasından dolayı birçok çalışma masasında akıllı telefonlar ve bilgisayarlar bulunuyor. Bu cihazların bağlantı ve şarj kabloları da yer kaplayıp düzeni bozabiliyor. Tabii ki estetik açıdan çirkin gözükmeleri de bir diğer sorun. Kablo düzenleyiciler ile masanın düzenine önemli bir katkı yapılabilir.

Çalışma masasının düzeni için farklı alternatifler de bulunabilir. Çekmeceli masalar değişik bölmeler ve alan sunduğu için daha pratik bir çözüm olabilir. Fakat böyle bir yolu izlemek istiyorsanız en başından masayı ona göre tercih etmeniz gerekiyor.

Küçük Dokunuşlarla Güzelleştirmeler

Masanın düzeni ders çalışmaya etkili olabilir fakat olay sadece düzenle bitmiyor. Çalışacak kişinin masaya ve ortama ısınması da önemlidir. Bunun için kendine hoş gelen objeler ve anlam yüklediği şeyler süs olarak konulabilir. Mesela gençler için hayali karakterlerin olduğu biblolar ve posterler ortamı şenlendirebilir. Çeşitli süs eşyaları veya küçük oyuncaklar da masanın üzerinde hoş durabilir. Özellikle küçük parçalar masanın üzerinde çok yer kaplamayacağı için avantajlı olabilir. Örneğin çeşitli stickerlar da alan kaplamadan estetik bir dokunuş yapabilir. Ders çalışma ekipmanlarını da bu tarz ürünlerden seçebilirsiniz. Bunlara alternatif olarak da defter alırken anlamlı tasarımların olduğu veya hayali karakterlerin basıldığı modeller tercih edilebilir. Bu tarz farklı ihtiyaçları hesaplı bir biçimde karşılamak için Cimri ile fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ