Kadın & Aile

Herkesin Yapabileceği Lezzetli ve Kolay Mercimek Köftesi Tarifi!

Mercimek köftesi, hem sağlıklı hem de doyurucu bir alternatif olarak sofralarda yerini alıyor. Hem pratik yapımı hem de damaklarda bıraktığı unutulmaz tadıyla favori tarifleriniz arasına girmeye aday! İşte adım adım, kolayca hazırlayabileceğiniz nefis mercimek köftesi tarifi:

Abone Ol

 Malzemeler:

- 1 su bardağı kırmızı mercimek

- 1,5 su bardağı ince köftelik bulgur

- 1 baş kuru soğan

- 5 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası karışık)

- 1 demet maydanoz

- 1 demet taze soğan

- 3 su bardağı su (yoğurma aşamasında gerektiğinde eklenebilir)

- Yeterince tuz

- Kimyon

- Pul biber

- Karabiber

 Yapılışı:

1. Mercimekleri Haşlayın: Mercimekleri iyice yıkadıktan sonra bir tencereye alın ve 3 su bardağı su ekleyerek mercimekler yumuşayana kadar haşlayın.

2. Bulguru Ekleme: Mercimekler yumuşayınca tencerenin altını kapatın ve ince bulguru ekleyin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 30 dakika dinlendirin.

3. Soğan ve Salçayı Kavurun: Ayrı bir tavada, ince doğranmış kuru soğanları sıvı yağ ile pembeleşene kadar kavurun. Ardından salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.

4. Karıştırma: Dinlenmiş mercimek ve bulgur karışımına soğanlı salçayı ekleyin. Karışım el yakmayacak sıcaklığa geldiğinde yoğurmaya başlayın.

5. Baharatları Ekleyin: Yoğurduğunuz köfte harcına tuz, kimyon, pul biber ve karabiber ekleyin. Baharatların iyice karışması için yoğurmaya devam edin.

6. Yeşillikleri Ekleyin: İnce doğranmış maydanoz ve taze soğanları da harca ekleyerek tekrar yoğurun.

7. Şekillendirme: Köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Köfteleri marul veya roka yapraklarının üzerine dizerek servis edebilirsiniz.

 Püf Noktaları:

- Harcınız kuru olursa, yoğurma sırasında az miktarda su ekleyebilirsiniz.

- Bulgurların iyice şişmesi için tencerenin kapağını kapalı tutarak dinlendirmek önemli.

- Köfteleri şekillendirirken harcın birbirine iyice özleştiğinden emin olun.

 Mercimek Köftesi Ne İle İkram Edilir?

Mercimek köftesi, tek başına da keyifle yenebilir ancak yanına çıtır börekler, poğaçalar ya da ıslak kek gibi lezzetler de ekleyerek zengin bir menü oluşturabilirsiniz.