11 Şubat 1984 tarihli Emek gazetesi “Doğanspor Genel Kurul Toplantısını Yaptı” ve “İnegölspor Genel Kurul Toplantısını Yaptı” başlıklı iki haberi yan yana vermiş.

İlçe Kaymakamı Veli Aslan ve İlçe Emniyet Amiri Şevki Uzun’un da kongrelere iştirak ettikleri bilgisine yer verilmiş. Her iki haberde de “Seçilen yönetim kuruluna birleşme görüşmeleri yapmak üzere yetki verildi” deniliyor.

7 Mart 1984 tarihinde İdmanyurdu, 2 Nisan 1984 tarihinde de Demirspor Genel kurulları yapıldı ve seçilen yönetim kurullarına “Birleşme Görüşmeleri Yapma Yetkisi” verildi. Birleşme görüşmeleri İdmanyurdu, Doğanspor, Demirspor ve İnegölspor olmak üzere dört İnegöl takımı üzerinden yapıldı.

Amatör futbolun ilçede hayatını sürdürmesi düşüncesiyle 1979’da federe olan; Akhisarspor, Güvenspor, Osmaniyespor, Orhaniyespor ve Yeni Kurtuluşspor takımları birleşme görüşmelerine dâhil edilmedi.

Doğanspor birleşmede yer almayıp yoluna amatör olarak devam etti. İdmanyurdu, Demirspor ve İnegölspor birleşerek profesyonel İnegölspor takımını oluşturdular.

Birleşmede yer alan üç takımımızın son genel kurullarında göreve gelen yönetim kurulları:

İdmanyurdu: Ünal Rubacı (Başkan), Ali Sargın, Hasan Bilge, İsmail Fışkınçiçek, Orhan Eren, Rauf Koşarer, Refik Ünlüaslan, Turgut B. Kavaklı, Varol Sarılar.”

 Demirspor: Ali Öz (Başkan), Ahmet Özen, Erdinç Kut, Erdoğan Karaköy, Eyüp Varışlısoy, Mehmet İncebay, Reşit Köseleci, Salih Esiner, Zeki Şen.”

 İnegölspor: Bekir Arıman (Başkan), Ali Çağlarateş, Celal Demirhan, Fatih Kibaroğlu, Hakkı Akbulut, Hakkı Soyuak, Kemal Özçetin, Orhan Aydın, Özkan Güriş’ten oluşmaktadır.

Birleştirme Komisyonu oluşturuldu. İdmanyurdu adına, Hasan Bilge, Varol Sarılar, Metin Anıl, Demirspor adına Ali Öz, İsa İncebay, Hüsnü Eligür, İnegölspor adına Bekir Arıman, Fikri Bayraktar, Celal Demirhan yer aldılar.

 Çarşı Bölgesi Temsilcisi olarak Enver Yaşar, Sanayi Bölgesi Temsilcisi olarak da Ufuk İnç komisyonda görev aldı. İhtiyaç duyuldukça bu komisyona yeni isimler katıldı.

Birleşme görüşmelerinden ulaşılan sonuç “İlçemiz amatör spor kulüplerinden üçü İnegöl Gençlik Spor Kulübü adı altında birleşti. İdmanyurdu ve Demirspor kendi kendini lağvediyor. İnegölspor da isim ve forma rengini değiştirerek birleşilen yeni kulüp oluyor.


Yeni spor kulübü “İnegöl Gençlik Spor Kulübü” ismini alarak yeni sezonda bordo-beyaz forması ile sahalarda ilçemizi temsil edecek” şeklindedir.

“İnegölspor Kulübü Derneği adının İnegöl Gençlik Spor Kulübü Derneğine, mavi-beyaz forma renginin ise bordo-beyaz’a” döndürüldüğünü belirten Tüzük değişikliği ilanı” 24 Mayıs 1984 tarihli Emek Gazetesinde yer almaktadır.

Birleştirme Komitesi Üyeleri tarafından, Ü nal Rubacı-Varol Sarılar’ın Hukuk Bürosunda çekilen kura ile yeni kurulan takımın renkleri bordo-beyaz olarak tespit edildi. Kuraya girmesi uygun görülen renklerde, birleşen takımlardan herhangi birini çağrıştırmaması ilke olarak belirlenmişti.

TURHAN ŞAHİN'İN İNEGÖL'DE FUTBOLUN 100 YILI isimli eserinden düzenlenip yayına hazırlanmıştır.