1984-1985 Sezonunda İdmanyurdu ve Demirspor 2. Amatör Kümede İnegölspor ise 1. Amatör Kümede yer alacaklardı. Öyle olunca da birleşmenin İnegölspor’da olması uygun görüldü.
29 Mayıs 1984 tarihli Emek gazetesinde “İnegöl Gençlik Hayrettin Ender Sert ile anlaştı” haberi var. Anılan dönemde İnegölspor’un sporcu transferleri ile ilgili haberlere de sıkça rastlıyoruz.
Görüldüğü gibi birleşme ili ilgili yasal ve idari faaliyetler yürütüldüğü gibi, teknik adamın tespiti ve sporcu kadrosunun da oluşturulması gibi
faaliyetler de sürdürülüyordu.
31 Mayıs 1984 tarihli Bizim İnegöl gazetesi: “5 aydır devam eden birleşme nihayet gerçekleşti İnegölspor, Demirspor ve İdmanyurdu; İnegöl Gençlik adı altında birleştiler.
İlçe Kaymakamı Veli Aslan, Emniyet Amiri Şevki Uzun, Jandarma Takım Komutanı Bekir Takım’ın öncülüğündeki birleştirme kararı nihayet kesin şeklini aldı.”
“İnegölspor isim ve renk değişikliği yaparak İnegöl Gençlik Spor Kulübü adını ve bordo-beyaz renkleri alacak, İdmanyurdu ve Demirspor kendilerini feshederek bu kulübe iltihak edecekler” şeklindedir.
Haberin devamında “Bu birleşme ile artık 2. Ligin kapılarının kendilerine
açıldığına inanılmaktadır” yazıyor.
2. Ligin kapılarının kendilerine açıldığının düşünülmesinin sebebi 1980-1981 sezonundan itibaren 3. Lig kaldırılmış ve 1981-1982, 1982-1983, 1983-1984 sezonları takımlar için profesyonel liglere geçişler Türkiye Amatör Şampiyonalarına katılma hakkı elde edip orada başarılı sonuçlar alarak 2. Lige katılmak şeklinde oluyordu.
Birleşme ile İnegöl takımının bu yolla 2. Lige geçişi hedeflenmişti. Kısa bir süre sonra TFF statü değişikliğine gidip 1984-1985 sezonunda 3. Türkiye Liginin yeniden oluşturma kararı verince, İnegölspor da 3. Lige direk başvuru yaptı.
“19 Haziran 1984 tarihinden itibaren Atatürk Bulvarı üzerinde bir mekân, lokâl ve tesis olarak kullanılmak amacıyla kiralandı. Sonrasındaki faaliyetler bu mekândan sürdürüldü.
23 Haziran 1984 tarihli Bizim İnegöl gazetesinde, İnegöl Gençlik Spor Kulübü Kurucu üyesi Hasan Bilge “Bordo-beyaz renklerden oluşan yeni takımımıza başta Belediye Başkanımız Muhittin Tanoğlu ve Kaymakamımız Veli Aslan olmak üzere tüm İnegöllü sporseverler sahip çıkmaktadır. İnegöl Doğanspor’un bu birliğe katılmaması bizi üzdü.
Günümüzde amatör kulüpler büyük maddi çıkmaz içerisindeler. Geçmişte büyük başarılara imzalarını atan İnegöl Kulüpleri bu çıkmaz nedeniyle son zamanlarında eski başarılarından oldukça uzaktaydılar. Bu birleşme ile hem maddi güçlükleri büyük ölçüde aş- mak hem de İnegöllülerin yıllarca hasretini çektikleri güçlü bir ekip yaratmak amacıyla yola çıktık” diyerek, hem içinde bulunulan koşulları hem de birleşme sürecini yöneten ekibin amaçlarını dile getiriyordu.
TURHAN ŞAHİN'İN İNEGÖL'DE FUTBOLUN 100 YILI isimli eserinden düzenlenip yayına hazırlanmıştır.