KAHVALTI SOFRALARINA LEZZET KATAN BASİT KREP TARİFİ

Hani bazen sabah kalkarsın ve sofrada şöyle pratik, ama lezzetli bir şey olsun isteriz ya, işte tam o anların kurtarıcısı: Krep! Yapımı oldukça basit, ama tadı dillere destan. Üstelik hem tatlı hem de tuzlu tercih edebileceğiniz bir kahvaltılık. Kahvaltı sofralarına hava katmak istiyorsanız, bu krep tarifi tam size göre! Malzemeler basit, yapımı kolay, sonuç ise enfes!

Kahvaltı Sofralarına Lezzet Katan Basit Krep Tarifi (4)

Malzemeler (4-5 kişilik krep için):

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ (krep hamuruna eklemek için)
  • Kızartmak için ekstra sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

1. Önce hamuru hazırlayalım: Derin bir kapta yumurtaları kır, üzerine sütü ekle ve güzelce çırp. Ardından unu ve tuzu ekle. Karışımı pürüzsüz olana kadar çırpmaya devam et. Krep hamurunun kıvamı, ne çok katı ne de çok sulu olmalı. Akışkan bir hamur elde ettiğinden emin olun.

2. Tava ısınsın: Tavayı orta ateşte ısıt. Çok büyük olmayan bir tavayı tercih edersen daha ince ve güzel krepler yaparsınız. Tavaya bir damla sıvı yağ ekleyip iyice yayın.

3. Krepleri pişirelim: Hazırladığın hamurdan bir kepçe al ve ısınan tavaya dök. Tavayı hafif eğip çevirerek hamurun ince bir tabaka halinde yayılmasını sağla. Krebin altı pişince, spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin. Krepler ince ve hafif olacak!

Kahvaltı Sofralarına Lezzet Katan Basit Krep Tarifi (5)

4. Sıra geldi sunuma: Kreplerini sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Üzerine dilersen bal, reçel, çikolata sosu gibi tatlı eklemeler yapabilir ya da peynir, zeytin gibi tuzlu seçeneklerle de servis edebilirsiniz. Hatta biraz taze meyve ekleyerek kahvaltıyı şenlendirmek mümkün!

Kahvaltı Sofralarına Lezzet Katan Basit Krep Tarifi (2)

İşte bu kadar! Sadece birkaç malzeme ve 10 dakika içinde nefis krepler sofrada yerini alır. Krebin en güzel yanı, hem tatlı hem tuzlu olarak tercih edilebilmesi. O yüzden evde ne varsa ona göre çeşitlendirebilirsiniz. Kimi zaman reçel ile tatlı bir ziyafete dönüştürün, kimi zaman peynirli ve zeytinli olarak tuzlu bir keyif yapın. Krep, kahvaltının jokeri diyebiliriz!

Kahvaltı Sofralarına Lezzet Katan Basit Krep Tarifi (3)

Sabah kahvaltısında farklılık arayanlara şiddetle tavsiye edilir. Kolay mı kolay, lezzetli mi lezzetli! Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi