Müslim Serbest yazdı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2023-2024 sezonunun yirmidördüncü haftasında deplasmanda karşılaştığı Alagöz Holding Iğdır FK'ya 2-0 yenilerek evine puansız döndü.

   Geçtiğimiz hafta kendi sahasında GMG Kastamonuspor ile 1-1 berabere kalarak rakibini liderlikten eden temsilcimiz, Uğur Mustafa Türk, Okan Deniz, Serhat Baştan ve Furkan Özyapı'dan yoksun olsa da moralli bir şekilde Iğdır'a gitmişti.

  Buna karşın rakip Alagöz Holding Iğdır FK ise ele geçirdiği liderliği temsilcimizi yenerek sürdürmek istiyordu.

   Iğdır Şehir Stadında oynanan maçın ilk yarısına temsilcimiz İnegölspor'un vuruşu ile başlandı. Ev sahibi Alagöz Holding Iğdır FK oyuna iyi başlasa da defans ve orta saha oyuncularımızın gösterdikleri direnç, verdikleri mücadele onların istediklerini yapmalarına mani oldu. Temsilcimiz ilk yarıda Mustafa Batuhan Altıntaş ile yakaladığı pozisyondan yararlanamadı.  Buna karşın ev sahibi Alagöz Holding Iğdır FK da Süleyman Güneş, Eyüp Akcan ve Halil İbrahim Sönmez ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı 0-0 golsüz tamamlandı.

   Maçın ikinci yarısında ev sahibi Alagöz Holding Iğdır FK gol aradı fakat gol gelmeyince de kendisini strese soktu. Ev sahibi aradığı golü 66.dakikada buldu.Bu dakikada defansımızın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Caner Cavlun düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Bu golden hemen sonra temsilcimiz beraberlik golünü ararken, ev sahibi takım kalecisi Furkan Köse 68.dakikada uzun bir degaj yaptı.Tam ceza yayı üzerinde kalecimiz Bekir Sevgi ve Kadir Turhan aynı anda topa müdahale etmek isterken çarpışıp yere düştüler. Boşta kalan topu Halil İbrahim Sönmez fair play gereği dışarı vurma yerine boş kaleye gönderdi ve durumu 2-0'a getiren golü kaydetti. Futbolcularımız orta hakeme ve Halil İbrahim Sönmez'e uzun süre tepki gösterseler de durum değişmedi. Golden sonra yerde yatmakta olan Bekir Sevgi ve Kadir Turhan'a yaklaşık 7-8 dakika tedavi uygulandı ve sonrasında bu oyuncular ambulansla sahadan çıkarıldı. 2-0'dan sonra temsilcimiz Mustafa Batuhan Altıntaş ve Muhammet Berkay Tekke ile yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı ve maç da ev sahibi Alagöz Holding Iğdır FK'nın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi.

   Evet, temsilcimiz İnegölspor uzun süre berabere götürdüğü maçtan  maalesef yenilgiyle ayrıldı. Aslında yenilen iki golde de pozisyonları biz verdik. Halbuki rakip iyice strese girmişti. Fakat oyuncularımız böyle bir durumda sakin kalmayı bir türlü beceremedi. Böyle olunca da istenmeyen bir sonuçla sahadan ayrılmış olduk.

   Şimdi yönetim kurulunun artık bir karar vermesini bekliyoruz. Furkan Özyapı sakatlığı, Serhat Baştan da cenazesi dolayısıyla Iğdır'a götürülmedi. Fakat Uğur Mustafa Türk ile Okan Deniz ise takımdan ayrılmak istediklerini söyledikleri için götürülmediler. Bu oyuncular ya gönderilmeli ya da ikna edilip takıma kazandırılmalıdır.

   Ayrıca play-off hattından gitgide uzaklaşıyoruz. Görünen o ki, play-off bir başka bahara kaldı. O zaman mali disiplini de koruyarak sezonun geri kalan maçlarını genç ve mütevazı bir kadroyla tamamlamalıyız.

   Önümüzdeki hafta pazar günü saat 14.00'te kendi evimizde oynayacağımız Somaspor maçında buluşmak ve İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...