Soğuk havaların giderek arttığı şu günlerde kış çaylarına olan ilgide giderek artmaya başladı. Bağışıklığı güçlendirmek ve vücut ısısını artırmak için ideal bir içecek olarak öne çıkıyor.  Genellikle zencefil, tarçın, karanfil, limon ve bal gibi malzemelerle hazırlanan bu çaylar, hem lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek sunuyor. Evde doğal ve zahmetsizce hazırlanan bu içecekler artık birçok kafe ve restoranda çeşitlerini menülerine eklemeye başladı.

Faydaları saymakla bitmeyen kış çayları, grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücut direncini artırır ve aynı zamanda bakteriyel enfeksiyonlara karşı koruma sağlamaktadır. Kış çayı, özellikle kış aylarında hastalıklara karşı koruma sağlamasının yanında enerji vermek amacıyla da sıklıkla tercih ediliyor. Zencefil, soğuk algınlığına karşı etkili olduğu bilinen bir baharatken, tarçın ve karanfil de anti-inflamatuar özellikleriyle biliniyor. Limon ise C vitamini kaynağı olarak bağışıklık sistemini destekliyor. 

Kış çaylarını tüketirken aşırıya kaçılmamalıdır. Ortalama güne 2-3 fincan tüketilmesi önerilmektedir. Bilinmesi gereken diğer bir husus ise yapacağımız karışımda sağlığımızı etkileyecek herhangi bir unsuru çayımıza eklememeliyiz. Özellikle kronik bir rahatsızlığımız ve sürekli kullandığımız bir ilacımız varsa mutlaka doktorumuza danışarak bu çayları tüketmeliyiz.

Kaynak: HABER MERKEZİ