Uruguay'ın Zaferi Penaltılarla Geldi

ABD'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Copa America'nın 3.'lük maçında Kanada ile Uruguay karşı karşıya geldi. Charlotte kentinde bulunan Bank of America Stadyumu'nda oynanan müsabakada Venezuelalı hakem Alexis Herrera düdük çaldı. Uruguay mücadeleye hızlı başladı ve 8. dakikada Rodrigo Bentancur'un golüyle 1-0 öne geçti.

Genc Gazete 2024 Copa America'da 3. Ülke (8)

Kanada'nın cevabı gecikmedi; 22. dakikada Ismael Kone skoru eşitledi. İkinci yarıda dengeyi bozan gol ise 80. dakikada Jonathan David'den geldi ve Kanada 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın son anlarında Uruguay'ın 37 yaşındaki futbolcusu Luis Suarez 90+2. dakikada sahneye çıkarak skoru tekrar eşitledi ve maç uzatmalara gitti.

Genc Gazete 2024 Copa America'da 3. Ülke (5)

Penaltılara Giden Yol

Müsabakanın iki devrelik uzatma bölümünde de gol sesi çıkmayınca seri penaltı atışlarına geçildi. Uruguay'da Federico Valverde, Rodrigo Bentancur, De Arrascaeta ve Luis Suarez kullandıkları penaltıları gole çevirdi.

Genc Gazete 2024 Copa America'da 3. Ülke (1)

Kanada'da ise Jonathan David, Moise Bombito ve Mathieu Choiniere penaltılarda golü bulmasına rağmen Ismael Kone ve Alphonso Davies ise kaçırdı. Seri penaltı atışlarında 4-3'lük üstünlük sağlayan Uruguay, 2024 Copa America'da 3. oldu.

Genc Gazete 2024 Copa America'da 3. Ülke (6)

Uruguay 3.'lük maçında Kanada'yı penaltılarda geçti

Genc Gazete 2024 Copa America'da 3. Ülke (2)

Uruguay'ın bu tarihi zaferi, takımın deneyimli oyuncuları ve genç yeteneklerinin harmanlanmasıyla elde edildi. 37 yaşındaki Luis Suarez'in son dakika golü ve ardından penaltılardaki soğukkanlılığı, Uruguay'ı zaferin eşiğine taşıdı. Rodrigo Bentancur ve Federico Valverde gibi genç yıldızlar, Uruguay'ın gelecekteki başarılarının da habercisi oldu.

Genc Gazete 2024 Copa America'da 3. Ülke (4)

Maçın sonunda Uruguaylı taraftarlar büyük bir coşku yaşarken, Kanada için hayal kırıklığı dolu bir anı olarak tarihe geçti. Bu sonuçla Uruguay, 2024 Copa America'yı üçüncü sırada tamamladı ve futbol dünyasında bir kez daha adını duyurdu.

Genc Gazete 2024 Copa America'da 3. Ülke (3)

Kaynak: Haber Merkezi