Kocaeli'nin Gebze bölgesinde öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış, kısa sürede hayatı olumsuz etkiledi. Çayırova, Darıca ve Gebze’de birçok sokak ve cadde su altında kaldı. Sel suları, D-100 karayolunu tamamen doldurarak trafiğin durmasına neden oldu.

İstanbul ve Ankara yönüne gitmek isteyen araçlar, sel sularının etkisiyle trafikte mahsur kaldı. Kocaeli genelinde çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, araçlar su altında kaldı ve birçok trafik kazası meydana geldi.

Genc Gazete Istanbul Yagmur Ve Yollar Sel (1)

İstanbul'da da sağanak yağış hayatı felç etti

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış, Anadolu Yakası başta olmak üzere birçok ilçede hayatı olumsuz etkiledi.

Tuzla ve Pendik ilçelerinde yollar sular altında kalırken, sürücüler ilerlemekte zorlandı. Bazı araçlar göle dönen yollarda mahsur kaldı ve sürücüler zor anlar yaşadı. Vatandaşlar, yaşanan bu durumu cep telefonlarıyla kaydetti.

Genc Gazete Istanbul Yagmur Ve Yollar Sel (4)

Kocaeli'de D-100 karayolu trafiğe kapandı

Kocaeli’nin Gebze, Çayırova ve Darıca ilçelerinde yaşanan yoğun yağış, D-100 karayolunda ciddi su baskınlarına neden oldu.

Sel sularının doldurduğu yolda, hem İstanbul hem de Ankara istikametinde trafik tamamen durdu. Araçlar, su baskını nedeniyle ilerleyemez hale gelirken, birçok bölgede su taşkınları ve kazalar yaşandı.

"İstanbul’da sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü, sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekti."

Genc Gazete Istanbul Yagmur Ve Yollar Sel (7)

Meteorolojiden yeni uyarılar geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul ve çevre iller için sağanak yağış uyarılarını yineledi. Kocaeli’de yaşanan bu yoğun yağışın ardından, vatandaşlar sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Yetkililer, yağışın etkisini sürdürmesi halinde ulaşımda ve günlük hayatta daha büyük aksaklıkların yaşanabileceğini belirtti.

Genc Gazete Istanbul Yagmur Ve Yollar Sel (3)

Tüm Türkiye'den haberdar olmak için BURAYA TIKLAYIN!

Genc Gazete Istanbul Yagmur Ve Yollar Sel (2)

Kaynak: İHA