Müslim Serbest yazdı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2023-2024 sezonunun yirmibeşinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Somaspor'u 1-0 yendi.

   Altı haftalık yenilmezlik serisini geçtiğimiz hafta pazar günü Iğdır'da sonlandıran temsilcimiz İnegölspor, kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Somaspor maçını kazanarak play-off hedefini sürdürmek istiyordu.

    Buna karşın rakip Somaspor ise alt liglerden aldığı genç ve dinamik oyuncularıyla play-off iddiasını sürdürmek için temsilcimizden puan veya puanlar almak istiyordu.

   İnegöl İlçe Stadında oynanan ve taraftarın büyük ilgi gösterdiği maçın ilk yarısına temsilcimiz İnegölspor'un vuruşu ile başlandı. Maçın hemen başından itibaren her iki takım da karşılıklı olarak gol yollarını ararken temsilcimizin peşpeşe iki pozisyonuna orta hakemin devam demesi üzerine teknik heyet ve futbolcularımızdan tepki geldi. Temsilcimiz aradığı golü 23.dakikada buldu. Bu dakikada Yusuf Talum'dan aldığı topu Muhammed Samed Karakoç sağ tarafta, ceza sahası çizgisi üzerinden direkt kaleye vurdu ve kaleci Muharrem Tunay Meral'in bakışları arasında top ağlara takıldı. İlk yarı temsilcimizin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

   Maçın ikinci yarısına Eren Emre Aydın yerine Yusuf Kocatürk'le başlayan temsilcimiz ilk yarıda yakaladığı skor avantajını korumaya yönelik bir mücadele sergiledi. Bu mücadelenin sonunda da temsilcimiz, Somaspor'a beraberlik şansı vermedi. Maçın uzatma bölümünde, 90+5'te oyuncumuz Ferhat Görgülü'nün kafa vuruşunda top direkten geri geldi. Maç da temsilcimizin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

   Evet, temsilcimiz ligin en çok koşan ve mücadele eden oyunculara sahip bir takım olan Somaspor'u tek golle de olsa yenmesini bildi. Bundan dolayı galibiyette emeği geçen tüm yönetici, teknik heyet ve futbolcularımızı kutluyorum. Ayrıca maç boyunca takımını destekleyen taraftarımızı da kutluyorum.

   Rakip Somaspor, yaş ortalaması itibariyle genç oyunculardan kurulu bir takım. Orta saha oyuncuları temaslı oynuyor ve çok koşuyorlar. İleri uçtaki oyuncular da defans oyuncularımıza baskı kurarak topu oyuna sokmalarını engellediler. Hatta defans oyuncularımızı hataya zorladılar. Bu tarz oyunculara karşı yakın durarak oynamalı, kazanılan toplarla da hızlı bir şekilde hücuma çıkılmalıdır.

   Temsilcimiz 1-0'lık Somaspor galibiyetiyle puanını 33'e çıkararak haftayı 9.sırada tamamladı. Bu sonuçla play-off grubundan uzaklaşmamış olduk ve play-off grubunda yer alma umutlarını da devam ettirmiş olduk. Play-off hattıyla aramızda 6 puanlık bir fark var. Bundan sonraki haftalarda bir seri yakalayabilirsek play-off neden olmasın?

   Önümüzdeki hafta pazar günü deplasmanda oynayacağımız Menemen FK maçında temsilcimiz İnegölspor'a başarılar diliyorum.