NESİNE 2.Lig Beyaz Grupta yer alan İnegölspor, 2024-2025 sezonunun otuzuncu haftasında deplasmanda karşılaştığı Batman Petrol Spor A.Ş.'ye 2-1 yenilerek haftayı puansız kapattı.
Geçtiğimiz çarşamba günü erteleme maçında deplasmanda Kırklarelispor'u 3-1 yenerek ligdeki konumunu sağlama alan İnegölspor, otuzuncu haftada deplasmanda karşılaşacağı maçta grupta şampiyonluk mücadelesi veren Batman Petrol Spor A.Ş.'den de puan veya puanlar almayı hedeflemişti.
Buna karşın rakip Batman Petrol Spor A.Ş. ise şampiyonluk yolunda yara almamak için İnegölspor'u yenmek istiyordu.
Batman Stadyumunda oynanan maçın ilk yarısında daha 2.dakikada Batman Petrol Spor A.Ş. öne geçti. Bu dakikada Samet Karakoç'un ortaladığı topa Atabey Çiçek kafayla dokundu, top ağlarla buluştu. 25.dakikada Batman Petrol Spor A.Ş.'li Mert Çapar ceza sahasında iyi vurdu, kaleci Yüksel Egemen Yaylı topu güçlükle kontrol etti. 28.dakikada İnegölspor çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Bu dakikada Alican Özfesli arkadaşı Yusuf Tursun'a al da at dercesine pas verdi. Yusuf Tursun iyi vurdu, Batman Petrol Spor A.Ş. kalecisi Yusuf Balcıoğlu gole izin vermedi. 33.dakikada Batman Petrol Spor A.Ş.'li Burak Sefa Kavraz'ın ortasında Atabey Çiçek ceza sahasında sert vurdu, kaleci Yüksel Egemen Yaylı gole izin vermedi. Maçın ilk yarısı Batman Petrol Spor A.Ş.'nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Maçın ikinci yarısına İnegölspor Mustafa Emre Can'ın yerine Mehmet Arda Akdeniz, Batuhan Günaldı yerine de Alpay Koçaklı'yı oyuna alarak başladı. 53.dakikada İnegölspor beraberlik golünü buldu.Bu dakikada Alpay Koçaklı'nın ortasında topu kesmek isteyen Yalçın Kılınç, meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderince durum 1-1 oldu. Batman Petrol Spor A.Ş. bu golden sonra İnegölspor kalesine yüklendi ve 67.dakikada bir kez daha sahneye çıkan Atabey Çiçek takımının galibiyet golünü kaydetti. Kalan sürede başka gol olmayınca müsabaka da Batman Petrol Spor A.Ş.'nin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.
Evet, İnegölspor Batman'da petrol bulamasa da göze hoş gelen bir oyun sergiledi. Özellikle Yusuf Tursun, Alican Özfesli ve Alpay Koçaklı oynadıkları güzel oyunla adeta, sezon başından bu yana neredeydiniz, dedirtti. İnegölspor'un istekli ve güzel oyununa rağmen maçtan yenilgiyle ayrılması çok dramatik oldu.
Batman Petrol Spor A.Ş. karşısında almış olduğu yenilgiye rağmen İnegölspor, küme düşme hattındaki Karaköprü Belediye Spor ile arasındaki 12 puanlık avantajını kalan 4 maça taşımış oldu. Önümüzdeki cumartesi günü saat 15.00'te kendi evinde oynayacağı maçta Altay karşısında 1 puan alması halinde kalan 3 maç formalite maçlarına dönüşmüş olacak.
Bu arada İnegölspor Yönetim Kurulu kongre kararı aldı. Umarız 28.04.2025-05.05.2025 tarihlerinde yapılacak olan olağanüstü kongrede yeni bir yönetim seçilir ve İnegölspor'u olması gereken yere getirir.
İnegölspor'a bundan sonraki haftalarda başarılar diliyorum.