Kadim Anadolu Ligleri Şampiyonları kayıtlarında; 1938-1939 Sezonu Bursa Şampiyonu olarak İnegöl İdmanyurdu Takımının adının yer aldığını görüyoruz.

İnegöl İdmanyurdu’nun Bursa Şampiyonluğu,04.08.1939 tarihli Cumhuriyet Gazetesinde, “Bursa’da Spor üst başlığı altında Futbol Şampiyonluğunu İnegöl İdmanyurdu Kazandı” şeklindedir.

Haberin içeriğinde: “İki haftadan beri heyecanla devam eden Bursa Bölgesi lig maçı nihayet bu Pazar Bursa Atatürk Stadyomunda büyük bir spor meraklı kütlesi karşısında sona ermiştir.

Geçen hafta berabere kalan Bursa Acar İdmanyurdu ile Kazalar Şampiyonu İnegöl İdmanyurdu, bu hafta daha canlı ve üstün bir oyun çıkararak şampiyonluk maçını bire karşı üçle kazanmıştır.

Bilhassa ikinci devre çok hâkim bir oyun çıkaran İnegöllüler, birinci gollerini sağaçık Salâhaddin, ikinci gollerini soliç Demir Ali, üçüncü gollerini de Kurd Ali vasıtasile yaparak oyunu bitirmişlerdir.

Maçın ehemmiyetine binaen hakem meselesinde müşkülât çekilmişse de Galatasaray’lı Salâhaddiin’in Bursa’da bulunuşu bu işi halletmiştir.

İnegöllüler Salahaddinin idaresinden çok memnun kalmışlardır. Bursa Acar İdmanyurdu çok sert oynamıştır.

Vilayet şampiyonluğunu kazanan İnegöl İdmanyurdu iki aylık sezondan sonra hariç vilayetlerle temasa geçecektir.”

Bir ilçe takımının şampiyonluğu Bursa’da bir ilkti.

Dönemin İnegöl yöneticileri, İdmanyurdu Kulübünü futbol takımıyla, bisikletçileriyle, bandosuyla ilçenin il, hatta ülke düzeyinde temsil kabiliyetini geliştiren bir araç olarak çok önemsemişlerdir.

Kaynak: gencgazete.net

Genc Gazete Kadi̇m Anadolu Li̇gleri̇ Şampi̇yonlari (1)

Genc Gazete Kadi̇m Anadolu Li̇gleri̇ Şampi̇yonlari (3)

Genc Gazete Kadi̇m Anadolu Li̇gleri̇ Şampi̇yonlari (2)