Dönemin gazetelerinden konuyla ilgili bölümler:

 “Belediye Başkanı Ahmet Akyollu Başkanlığı’nda; Kemal Girginer, Salih Soyuak, Şadan Koyuncu ve Şevki Demiröz’den oluşan beş kişilik bir heyet Ankara’da Futbol Federasyonu Başkanı Orhan Şeref Apak’la görüştü.”

“İnegöl artık mahalle takımları değil; zevkle seyredebileceği ve kendisi ile iftihar edebileceği bir İnegölspor istiyor.”

“İnegölspor 3. Milli Lige ne zaman alınacak”

“İnegölspor kuruluyor, Ahmet Akyollu başkanlığındaki temsilciler Ankara’ya gidiyor. Heyette İdmanyurdu, Doğanspor, Yıldızspor temsilcileri yer aldı.

 Demirspor amatör olarak devam etmek istediğini belirtiyor.”

“Kaymakam Ahmet Sivaslıgil başkanlığında, İdmanyurdu’dan Ünal Rubacı-Bedri Sipahi, Doğanspor’dan Musa-Cankat-Şadan Koyuncu, Demirspor’dan Münir Türkel-İlkin Köseleci, İnegölspor (Yıldızspor)’dan Ramazan Solak-İbrahim Alagur’dan bir komite oluşturuldu.”

“İnegöl Kulüpleri Birleşiyor”

“Birleşme konusunda anlaşan kulüpler genel kurullarını toplayacaklar. 16.05.1974 çoğunluk sağlanamazsa 18.05.1974 tarihinde genel kurul toplanması kararlaştırıldı.

Demirspor Başkanı Münir Türkel, İdmanyurdu Başkanı Ünal Rubacı, İnegölspor Başkanı Ramazan Solak Doğanspor Kulüp Başkanı Fikret Kurt genel kurul çağrıları yapmış.”

“Tüm İnegöl halkının senelerden beri özlemini duyduğu İnegöl takımlarının birleşmesi önümüzdeki Perşembe günü dört güzide spor kulübümüzün yapacakları fevkalade genel kurul kongreleri ile yüzde yüz gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.”

“Biz Emek Gazetesi olarak diyoruz ki ilçemizden bir profesyonel takım türetilsin, çok amatör takım yerine güçlü amatör takımlar oluşturulsun, gençler heba edilmesin.

Kentimizin profesyonel takımı yürütecek maddi gücü ve futbolcu kaynağı vardır. Biz bu cesareti gençlerden aldık. Gençlik adına İnegöl halkına sesleniyoruz. Omuz omuza verelim ilçemizde sporu yükseltelim.”

İnegöl Orhaniyespor Kulübü Başkanı İrfan Özdemir “Düzce Bandırma gibi ikinci ligde takımı olan ilçeleri örnek verip, İnegöl takımlarının birleşmesinde yarar vardır.”

Görüldüğü gibi İnegöl’ün profesyonel bir futbol takımının olması; İnegöl basınının da, İnegöl’ü yöneten kamu yöneticilerinin de, ilçemiz amatör takımlarının yöneticilerinin de yıllarca peşinden koştukları yüce bir hedefti.

TURHAN ŞAHİN'İN İNEGÖL'DE FUTBOLUN 100 YILI isimli eserinden düzenlenip yayına hazırlanmıştır.