Müslim Serbest yazdı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2023-2024 sezonunun yirminci, ikinci yarısının da ilk haftasında kendi evinde karşılaştığı Anagold 24Erzincanspor'u 2-0 yenerek play-off umutlarını arttırmış oldu.

   Sezonun ilk yarısını galibiyetle kapatan temsilcimiz İnegölspor, ara transfer döneminde bazı oyuncularla yollarını ayırmasına, yeni alınan oyuncuların ise lisanslarının yetiştirilememiş olmasına rağmen kendi saha ve seyirci avantajını kullanarak Anagold 24Erzincanspor'u da yenmek istiyordu.

  Buna karşılık rakip Anagold 24Erzincanspor ise sezonun ilk yarısında topladığı 33 puanla 4.sıradaki yerini de korumak için temsilcimizden puan veya puanlar almak istiyordu.

   İnegöl İlçe Stadında soğuk bir havada oynanan maçın ilk yarısına konuk ekip Anagold 24Erzincanspor'un vuruşu ile başlandı. Maçın ilk 10 dakikasına kadar her iki takım da pozisyon üretemedi. Günün başarılı isimlerinden Furkan Özyapı ile birkaç pozisyondan yararlanamayan temsilcimiz  aradığı golü 31.dakikada buldu. Bu dakikada Orhan Aktaş'ın soldan ortasına iyi yükselen Mustafa Batuhan Altıntaş topu kafayla ağlara göndererek temsilcimizi 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Geçtiğimiz sezon Anagold 24Erzincanspor'da yer alan  Mustafa Batuhan Altıntaş'ın attığı gole  sevinmemesi dikkatlerden kaçmadı. İlk yarı 1-0 temsilcimizin üstünlüğü ile sona erdi.

   Maçın ikinci yarısına iki değişiklik yaparak başlayan konuk ekip Anagold 24Erzincanspor etkili olmaya başladı. Nitekim Kubilay Türk  Yılmaz ve Ziya Alkurt ile yakaladığı önemli pozisyonları değerlendirebilseydi, maç farklı bir skora da evrilebilirdi. Maçın 69.dakikasında temsilcimizi rahatlatan golü Serhat Baştan kaydetti. Maçın kalan süresinde ve uzatma bölümünde başka gol olmayınca müsabaka temsilcimizin 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

  Evet, havanın soğuk, maçın da cumartesi günü oynanması yüzünden taraftarın fazla ilgi göstermediği bu zorlu mücadelede temsilcimiz, başarılı bir oyun sergileyerek grubumuzun iddialı takımlarından biri olan Anagold 24Erzincanspor'u 2-0 yendi ve sezonun ilk yarısında 1-0 yenildiği maçın da rövanşını almış oldu. Sezonun ikinci yarısına galibiyetle başlamak çok güzel.

   Devre arasında kendi tesislerinde ikinci yarı için iyi bir hazırlık yapan temsilcimiz İnegölspor'da futbolcularımız bu maçta bireysel olarak üstün bir performans ortaya koyarak haklı bir galibiyet aldılar ve bu galibiyeti taraftarıyla birlikte kutladılar. Bu yüzden yönetici, teknik heyet ve futbolcularımızı ayrı ayrı kutluyorum.

   Maçta rakip Anagold 24Erzincansporlu futbolcuların, temsilcimizin atağa kalkacağı anlarda sözde sakatlık yaşamış gibi yere yatma çabalarına, ayrıca özellikle kariyerinde 1.lig ve süper lig tecrübesi bulunan Ziya Alkurt'un el kol hareketleri ile sürekli itirazlarına orta hakem Yusuf Aydın'ın tahammülkar davranması dikkatlerden kaçmadı.

  Önümüzdeki hafta pazar günü deplasmanda Fethiyespor'a konuk olacağız. Play-offu zorlamak istiyorsak bu maçı kaybetmemek gerekiyor. Önümüzdeki hafta ara transfer çalışmalarını tamamlamış bir İnegölspor'un Fethiyespor karşısında galip gelmesi hiç de zor olmayacaktır. İnegölsporumuza bu maçta başarılar diliyorum...