2024-2025 sezonunda TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele edecek olan temsilcimiz İnegölspor'un daha önce 3 kez ertelenen 27.06.2024 tarihindeki Olağan Genel Kuruluna hem Genç Gazete köşe yazarı hem de İnegölspor kongre üyesi olarak ben de katılım sağladım.

   Şimdi  Genel Kurul'dan bazı notları sizlerle paylaşmak istiyorum: Yılların başarılı Kulüp Müdürü Yavuz Memiş'in Genel Kurulu başlatması ve Divan Kurulunun Varol Sarılar, İsmail Ergün ve Tahsin Semiz'den oluşması Genel Kurulu çok iyi yönetmelerinden dolayı artık klasikleşmiş oldu.

  Tüzük değişikliğine gidilerek Olağan Genel Kurulların bundan böyle 3 yılda bir yapılması kararlaştırıldı. Yönetim ve Denetleme kurulları faaliyet raporları ile Gelir-Gider raporunun okunup ibra edilmesinin ardından önceki dönem İnegölspor Kulübü Başkanı Osman Sevim'e söz verildi. Osman Sevim, başkanlığı döneminde gerekli desteği alamamasına rağmen hiç kimseye sitem etmeden konuşmasını yaptı, yönetici arkadaşlarına teşekkür etti ve alacağı olan 9 milyon TL'yi de İnegölspor'a bırakıp başkanlık görevine veda etti.

  Dilek ve temenniler bölümünde söz alan konuşmacılar, konuşmalarını abartsalar da bazı mesajları da vermeye çalıştılar. Eski başkanlardan Mehmet Canalp, önceki belediye başkanları dönemlerinde yaşanmayan kaosun bu dönemde yaşandığını, İnegöl Belediye Meclisinde acilen İnegölspor'a destek konusunda bir yasa, bir karar çıkartılması gerektiğini vurguladı.

  Manav, Yörük ve Türkmen Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı İsmail Kösen, altyapıya önem verilerek, altyapıdan yetişen oyuncularla  İnegölspor'a ekonomik anlamda destek verilebileceğini söyledi.

  Tribün lideri Tevfik Taşkın ise önceki dönem İnegölspor Başkanı Osman Sevim ve yönetici arkadaşlarına teşekkür ederek hazirundan alkış istedi. Yeni seçilen Başkan Abdurrahman Maksutlar ve yönetim kurulu arkadaşlarını da ayakta alkışlattı.

  İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, kuruluşundan bu yana taraftar, kulüp ve kurum yöneticisi olarak İnegölspor'un hep içinde yer aldığını, İnegölspor'un hiçbir zaman kayyuma kalmayıp, bugün Abdurrahman Maksutlar'ın olduğugibi önceki dönemlerde de kulübe sahip çıkıldığını, Osman Sevim başkanlığındaki İnegölspor'a gerekli desteği veremediklerini, taraftarlarımızın kimseyi kırmadan, dökmeden sosyal medyayı kullanmaları gerektiğini söyledi.

  Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik'in önce 5 bin, daha sonra da 2.500 TL üyelik aidatı önerileri genel kurul tarafından reddedildi.

   Yine eski başkanlardan Nihat Kuyumcu, İnegölspor'un kısa, orta ve uzun vadede planlar yaparak altyapıya oyuncu transfer edilmesi gerekliliğini vurguladı ve İnegölspor'un kişi, kurum ve kuruluşların desteği olmadan da yönetilebileceğini belirtti.

   İnegöl Kafkas Spor Kulübü Başkanı Celal Ter, diğer il ve ilçelerdeki spor kulüplerini örnek göstererek valilik ve belediyelerin spor kulüplerine bütçe ayırdıklarını, İnegöl Belediyesinin de spor kulüpleri için bütçe ayırmasını talep etti.

   Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger ise İnegölspor'un şehrimizin markası ve gözbebeği olduğunu, belediye olarak imkanlar ölçüsünde İnegölspor'a her zaman destek vereceklerini söyledi.

Bir süreden beri sağlık sorunlarıyla mücadele eden İnegölspor eski başkanlarından Münür Kanar'ın kongreye katılması büyük bir sürpriz oldu. Kendisine acil şifalar diliyorum.

  Seçime geçmeden önce tek başkan adayı olan Abdurrahman Maksutlar yaptığı konuşmasında, kulübün son yıllarda dile getirilen yeterli desteği yerine getiremediği algısını kırmak, kulüp kültürünün yeniden yapılandırılmasını sağlamak amacıyla yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte göreve talip olduklarını, şehrimizin tüm kurumları ve ileri gelenlerinden gerekli destekleri vermelerini beklediklerini söyledi.

  Seçimin gerçekleşmesinin ardından İnegölspor'un Abdurrahman Maksutlar başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu: Ali Şahin, Arda Armağan, Aziz Bolat, Bekir Ergün, Burak Gönül, Cavit Ünalan, Cihan Bozacılar, Korhan Kaynakçı, Mustafa Arıcı, Mustafa Ünlüyol, Okan Ergül, Serkan Bak, Serkan Değirmenci, Sinan Taylan, Tufan Tutum ve Volkan Kardaş.

  Denetleme Kurulu ise İlker Akgüller, Ömer Özcan ve Fatih Uslu'dan oluştu.

   Uzun süren kongre sürecinin ardından göreve gelen İnegölspor Başkanı Abdurrahman Maksutlar ve yönetim kurulu arkadaşlarını  ben de tebrik ediyor ve kendilerine başarılar diliyorum.

  Peki yeni yönetimi neler bekliyor? Öncelikle teknik ekibin belirlenmesi, ardından iç ve dış transferler, altyapının durumu, önceki dönem teknik heyet ve futbolcu alacakları, personel ve esnaf alacakları gibi sıkıntılar bekliyor. Yönetim Kurulu içerisinde bu konulara vakıf çok isim var. Hepsinin üstesinden geleceklerine inanıyorum.

  Yeni yönetim bu 3 yıllık süreçte ne yapabilir?Ekonomik başarıyı önceleyebilir, sportif başarıyı sonraya bırakabilir. Hemen hedefe bir takım kurulup 1.Lig hedefi de konulabilir. Bütün bunları birkaç gün içerisinde göreceğimize inanıyorum. Sabırla bekleyelim...MÜSLİM SERBEST