Müşerref-Muzaffer SAMDA İlköğretim okulunda 1992-1993  eğitim öğretim  yılı bizim  için başlangıç  yılı  idi.

Veli ve çevre çekimser duruyor, acaba bu okulda başarı kalite nasıl olur diye.

İlk işimiz  okul yönetimi ve öğretmen kadromla  toplantılar yapmak.

 Okulumuzu İlk yıllarda nasıl tanıtırsak  öyle  gider. Yani  özet şu: "Nasıl başlarsan öyle  devam eder" düşüncesi hakim  oldu. Çünkü diğer okullarda  öğrenciye yer bulunamıyor, bizde ise her sınıfta bir şube (1-8) sınıflarda 15-16 kişi. Boş sınıf var. Öğrenci yok.

İşte şimdi hamle zamanı dedik öğretmen kadromuzla; Birçok tanıtım etkinlikleri, yarışma, spor takımları, veli toplantıları, il dışı  gezilerimiz, bando takımı, okul  marşı, müzik korosu, okul dergileri, öğrencilere ders dışı  ücretsiz etütler, uygulamaya başlandı.

 Okulun açılış törenine o zamanın Milli Eğitim Bakanı Nahit MENTEŞE  teşrif etmişti. Güzel bir program olmuştu. Tanıtım için bu görkemli açılış  da çok önem arzetmişti.

 2. Yıla başlayınca kayıtlarda  artış var, moraller düzelmeye  başladı. Hayırseverimize dedik ki; “Hacı amca bu 12 derslikli okul  yetmez.”

 O da hemen  okulun bitişiğinde simetrik 12 derslikli bir bina  daha  ilave etti. Okulumız  24 derslikli oldu. Futbol, hentbol, kros takımları kuruldu.

 Çok hırslı  vede hedefi olan  beden eğitimi öğretmeni Ömer Faruk Aytemur  gibi  gözü kara bir öğretmene zoru başarmak çok kolay  oldu.

İlçede, ilde, Türkiye genelinde dereceler aldık. Derece alan öğrencilere Hayırseverimiz toplu yemek veriyor, altın takıyor. Basın bizi takip ediyor. Başarı haberlerimizi  manşet  yapıyor.

 Sedat  diye bir öğrencimiz krosta ilçe, ilde  veTürkiye genelinde (Antalya’da) Türkiye birincisi oldu. Tabiki öğrenciye altınlar, hediyeler. Müthiş bir karşılama yapıldı 

Basında müthiş bir manşet:

"SAMDA okulu  başarıdan başarıya koşuyor."

Esasta öğrencimiz koşuda birinci olmuştu. Ama bu başarı haberi veli tarafından genel başarı olarak değerlendirildi.

3. Yılda İnegöl Samda’ya aktı.  Yer yok dediysek de  telefonlar gelmeye başladı. İlk yılda 140 öğrenci ile eğitime başlayan  okulumuz  2 yıl sonra 650 öğrencimiz oldu.

Kenar mahallede  olan okulumuza merkezden, hatta çok uzak mahallelerden, köylerden öğrenci akını başladı. Artık  okulumuz coğrafi olarak kenarda olsada, kalite  ve başarı  olarak  ilçenin  merkezindeki  yerini aldı.

Veli heyecanlı, öğrenci hedef tutmaya başlıyor. Süper bir  öğretmen ve yönetim  kadrosu. Bir ve bütün gönüllü bir eğitim  ordusu. Hedefimiz önümüzde 3.yılda başarımızı akademik olarak ortaya  koymak.  Çünkü ortaokuldan İlk mezun vereceğiz. Anadolu ve fen liselerine  çok öğrenci göndermek gibi  amacımız var....

Devamı: ANILARIM-3’de...

Mehmet Baştürk

İnegöl İlçe Milli Eğitim Eski Müdürü