Turhan Şahin yazdı

GÜNDOĞDU ARIYÜREK:1935 Gaziantep Doğumludur. İlk ve orta öğrenimini memleketinde yaptı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yükseköğrenim gördü fakat tamamlayamadı. 1966 yılında yedek subay öğretmen olarak İnegöl Şükrü Naili Paşa İlkokulu’nda memuriyete başladı. Yedek subay askerlik sonrası Ankara Çimento Sanayii’nde çalışmaya başladı. Eşinin İnegöl’lü olması nedeni ile 1969 yılında İnegöl’e döndü. Bir süre İnegöl Belediyesi’nde çalıştı. 30 Mart 1970 sivil savunma memuru olarak memuriyete geri döndü. Eylül 1977-Şubat 1978 tarihleri İnegöl Tekel Müdürü olarak görev yaptı. Sonrası Kayseri Tekel Müdürlüğü’ne memur olarak atandı. 1973 yılı İnegöl Tarihi Mehteri’nin dernekleşme sürecinde Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Akyollu tarafından oluşturulan ilk yönetim kurulunda görev aldı. Daha sonra mesaisini Kızılay İnegöl Şubesi’ne yoğunlaştırdı. 2011 yılında Kızılay Genel Merkezi’nce 25 yılı aşan başarılı Kızılay Başkanlığı dolayısı ile “altın madalya” ile, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından ise plaketle ödüllendirildi.

TAHSİN YÜKSEL ARMAĞAN: İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Kurucu Müdürü, yüksek elektrik mühendisidir.  1942 yılı  İnegöl doğumlu olup 1955-56 öğrenim dönemi İnegöl Ortaokulu, 1957-58 Bursa sanat Enstitüsü Elektrik Bölümü mezunudur. Lisans eğitimini 1958-63 yılları, yüksek lisans eğitimini 1963-65 yılları Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik  Mühendisliği  Bölümü’nde İnegöl Belediyesi Öğrenci Bursu ile yaptı. 1964-65 yılları İnegöl Belediyesi Elektrik İşletmesi’nde elektrik mühendisi olarak çalıştı. O yıllarda dizel motorlar ve Cerrah Hidroelektrik Santralı ile üretilen yetersiz ve sağlıksız olan enerjinin enterkonnekte sisteme bağlanması çalışmalarını yürüttü. 1965-73 yılları bir müteahhit firma ile Anadolu’nun birçok bölgesinde mesleki çalışmalarda bulundu. 1973-76 yılları Almanya-Wiesbaden şehrinde Amerikan Hava Kuvvetleri (USAFE) Mühendislik, İnşaat Departmanında çalıştı. 1976 yılında yurda döndü. 1979-81 yılları İnegöl Organize Sanayii Bölgesi Kurucu Müdürüdür. Halen danışmanlık görevi devam etmektedir.  04 Haziran 1965 tarihli kongrede İnegöl Doğanspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. 1969 yılında Ankara İnegöl Dayanışma ve Tanıtım Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesidir. Elektrifikasyon taahhüt işlerine devam ederken 1983 yılında şahıs şirketini kurdu. 1996 yılından itibaren ise Armağan Mühendislik&Danışmanlık Şirketi olarak ulusal ve uluslar arası düzeyde enerji santralları, endüstri tesisleri ve alışveriş merkezleri konusunda birçok projeyi gerçekleştirdiler. Tahsin Yüksel Armağan enerji ve çevre konularında ulusal ve uluslararası etkinliklerde konuşmacı olarak katıldı, mesleki dergilerde makaleleri yayınlandı. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Enerji Danışmanlığı yaptı. Uzun süre Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Enerji ve Enerji  Verimliliği Komisyon Başkanlığı görevinde bulundu.  Türkiye Kojenerasyon ve Temiz Enerji Teknolojileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.  Elektrik Mühendisleri Odası, Ataköy Rotary Kulübü, Büyük Kulüp ve İstanbul İnegöllüler Dayanışma Derneği üyesidir.

AHMET ARSLAN:İnegöl Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı, mobilya boyacısı, esnaf. 06.06.1965 tarihinde Yozgat Çekerek’te doğdu. 1978 yılı aile İnegöl’e taşındı. Mobilya boya imalathanesi çalışanı olarak hayata başladı. Sonrasında kendi işini kurdu. 1986 yılından itibaren mobilya üretimine de başladı. 2000-2004 yıllarında ABD’de New Jersey ve New York’ta Antika Mobilyalarda kullanılan “Gomalak Cila” ustası olarak çalıştı. 2005 yılından itibaren ilçemizde mobilya üretimi ve mağazacılığı yapmaya devam etti. Aralık 1999 tarihinde İnegöl Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği  Kurucu Başkanıdır. İlk kongrede de aynı göreve yeniden seçildi. İnegöl’de yaşamını sürdürdü.