Müslim Serbest yazdı

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2023-2024 sezonunun ondokuzuncu ve ilk yarısının son haftasında kendi evinde karşılaştığı Etimesgut Belediyespor'u 1-0 yendi.

   Temsilcimiz İnegölspor, play-off hattından tamamen uzaklaşmamak adına Etimesgut Belediyespor karşısında mutlak galibiyeti hedeflemişti.

   Buna karşın konuk ekip Etimesgut Belediyespor ise temsilcimizden puan veya puanlar alarak play-off hattını zorlamayı düşünüyordu.

   İnegöl İlçe Stadında cumartesi günü oynanan maçın ilk yarısına temsilcimiz İnegölspor'un vuruşu ile başlandı.

Rüzgârı da arkasına alan konuk ekip Etimesgut Belediyespor bu avantajını kullanmak istedi. Nitekim 5.dakikada Mertan Caner Öztürk ile mutlak gol pozisyonundan yararlanamadı.

 Bu pozisyonda gole izin vermeyen kaleci Bekir Sevgi'yi kutlamak gerekiyor. Vasat geçen  maçın ilk çeyreğinden itibaren temsilcimiz, defans arkasına sarkıttığı toplarla gol aramayı düşündü.

 Bunlardan birinde Uğur Mustafa Türk yakaladığı gollük pozisyondan yararlanamadı. İlk yarıda konuk ekip Mehmet Sıddık İstemi, temsilcimiz ise Muhammed Samed Karakoç'un yakaladığı birer gollük pozisyondan yararlanamayınca maçın ilk yarısı 0-0 golsüz tamamlandı.

   Maçın ikinci yarısına konuk ekip iki oyuncu değişikliği yaparak başladı. Rüzgârı ikinci yarıda arkasına alan temsilcimiz bu avantajını iyi değerlendirdi.

53.dakikada Furkan Özyapı'nın kafayla attığı golle 1-0 üstünlüğü yakalayan temsilcimiz, bu üstünlüğünü maç bitimine kadar sürdürerek maçtan 1-0 galibiyetle ayrılmasını da bildi.

   Evet,temsilcimiz İnegölspor kendi evinde oynadığı bir maçı daha kazanmasını bildi. Keşke bu kazanma alışkanlığını deplasmanda da sürdürebilse...

 İnegöl İlçe Stadının zemini çok kötü. Top oynamaya elverişli bir zemin değil. Bir de buna rüzgâr da eklenince futbolcuların oyun oynamaları zorlaşıyor.

Fakat temsilcimiz zemin ve rüzgâra rağmen bu maçtan galibiyetle ayrılmasını bildi. Bundan dolayı teknik heyet ve futbolcularımızı kutluyorum.

   Taraftarından yoksun olarak çıktığı maçtan galibiyetle ayrılmasını bilen temsilcimiz, aldığı 3 puanla birlikte puanını  25'e yükselterek play-off hattından da fazla uzaklaşmamış oldu.

   Sezonun ikinci yarısı 13-14 Ocak 2024 tarihlerinde oynanacak maçlarla başlamış olacak. Futbolculara da 4 gün izin izin verildi. 28 Aralık 2023 tarihinde yeniden toplanacak olan İnegölspor, ikinci yarı hazırlıklarını da kendi tesislerinde sürdürecek.

   Şimdi İnegölspor'u zorlu bir süreç bekliyor.

 Yönetim Kurulu'nun 30 Aralık 2023 ve 06 Ocak 2024 tarihlerindeki Olağanüstü  Genel Kurul kararı neticesinde yönetim kuruluna yeni isimlerin katılması bekleniyor.

Yeni yöneticilerle birlikte İnegölspor Yönetim Kurulunun bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği doğrusu merak konusu.

   Sezonun ikinci yarısında buluşmak ve İnegölsporumuzun başarılarını yazmak dileklerimle...