Yollar var uzakları yakın eder, yollar var yakınları uzak eder. Yollar var hasrete gem vurur, yollar var hasreti ortadan kaldırır.

Kurban Bayramından önce başlayan kazılar ha bugün ha yarın derken bitmek bilmeyen işkenceye dönüştü. Önceleri insanlar ses çıkarmadı, yatırım geliyor, zahmetsiz rahmet olmaz diye. Bu zahmet rahmetten öteye işkenceye dönüştü. İşkence yetmiyormuş gibi hizmetin gerçekleştirilmesi aşamasında hiçbir insani değer ön planda tutulmadı hala da tutulmuyor. İnsanların ne işi, ne aşı, ne zamanı, ne emeği, ne ulaşımı hiçbir şey düşünülmeden Cerrah Mahallesi ile İnegöl arasında ki su borularının yenileme çalışmalarıo kadar ilkel ve o kadar acemice yapılıyor ki talandan mal kaçırır gibi alelacele yapılıyor. Bu yapılanlara bakılınca bu kadar sahipsiz bir ilçe görmedim, kusura bakılmasın ama bu işte bütün yöneticilerin sorumluluğunun olduğunu düşünüyorum. İlçe merkezi trafiğinin polis salahiyetinde, kırsal alanların jandarmanın salahiyetinde olduğunu biliyoruz. Bu salahiyete sahip yetkililerin görevlerini niçin yapmadıklarını düşündükçe insan şirazeden çıkıyor.

Sözüm ona Cerrah Mahallesi'nden İnegöl'e su getirilmek üzere su boruları yol güzergahında yolun ortasına gömülüyor. Bu işleri yapanlardan da yaptıranlardan da Allah razı olsun deriz duamız bu yönde olur. Su ishale hattının yenileme çalışması yapılması gerekiyorsa yapılacak, bunun için bu işi yapanlara ve yaptıranlara hizmetin yapılmasında insani olmayan işler için ses çıkaramayacağımız anlamı taşımamalı. Yapılan işlerin inşaat tekniği bakımından bir şey söylemeye yetkimin olmadığını belirtmeliyim ama yapılan işlerin üretimi sırasında insani değerlerin ve vatandaşlık değerlerinin hiçte dikkate alınmadığını, bunu yazmaya da söylemeye de hakkımın olduğunu ifade etmek istiyorum.

Bu işi müteahhit mi yapıyor, taşeron mu yapıyor, yoksa BUSKİ'nin kendi ekipleri mi yapıyorbilemiyorum ama kalitesiz bir hizmetin yapıldığını belirtmek istiyorum. Yol kazıları yapılırken, alternatif güzergahlar belirlenmeden yollar tamamen nasıl kapatılır? Kapatılan bu yollara polis ve jandarma trafik ekipleri niçin ses çıkarmaz. Bir çalışma yapılıyor hiç mi insani değerler ön planda tutulmaz. Yola çıkıyorsunuz İnegöl'den Cerrah Mahallesine veya Cerrah Mahallesinden İnegöl'e gitmek için yolu yarı etmişken bir bakıyorsunuz yol kapalı. Yolun kapalı olduğu ile ilgili ne bir uyarıcı levha, ne bir yazı, ne de uyaran bir görevli, ne de alternatif yolları gösteren işaret ve işaretçileri var. El- göz yordamıyla tarla yollarından güzergahını seçmek zorundasınız? Bir ilçe, bir şehir bu kadar sahipsiz olur mu? Bu işi yapan ekipler niçin uyarılmaz, bu işe başlamadan öce alternatif güzergahlar niçin belirlenip yön levhalarıyla yeni güzergahlar gösterilmez, bu işe başlamadan önce çalışacak personel eğitimden niçin geçirilmez? Bu olanlar yetmezmiş gibi ekip çalışanlarının çok da kaba tavırlı olduklarınıayrıca belirtmekte fayda var.

Nezaket sahibi çalışanları tenzih ederim ama bazı çalışanlar ciddi anlamada kaba tavırlı. Tam Çeltikçi Mahallesi'nin ortasında iki halk otobüsü karşı karşıya geldi, yolun ortasında bir kepçe babasının yolunun üzerine park etmiş gibi park etmişti. Kepçe operatörü halk otobüsleri yokmuş gibi bir tavırla kıpırdamadan lakayt bir şekilde duruyordu. Otobüs şoförleri kepçe operatöründen yolu açması gerektiğini söylediklerinde, kabadayı tavırla görmüyor musunuz yol çalışması var, yol kapalı? Halk otobüsü şoförlerinin ısrarlı tutumları sonucu kepçe operatörü beyefendi yolu açma nezaketini bi zahmet gösterdi. Kepçe operatörü nerdeyse gelen geçen herkesle kavga edecek bir üslupla "Yol kapalı görmüyor musun?" cevabını verecek kadar da yüzsüz ve öngörüsüzdü.

Gerçekten İnegöl bu kadar sahipsiz mi? İnegöl' de yaşayan insanların hak ettiği değeri alması bu kadarzor mu? Peki, görevliler hiç mi denetime çıkmaz? Bu kazılar yapılıyor, insanlar işine gücüne nasıl gidiyor? Hiç mi merak edilmez? İnegöl'den Cerrah Mahallesine, Cerrah Mahallesi'nden İnegöl'e gitmek gelmek için off road arabalarına ihtiyaç var. Ayrıca müneccim olmak gerek, yolların kapalı olduğunu bilmek, sezmek, sezgisine göre dağ ya da tarla yolunu bularak hedefine varmak için. Bulunan yollara da yol demek ne münasebet, yollar yol değil sanki of road yarışmalarının yapıldığı pist gibi bu yollarancak off road arabalarla geçilebilir.

Bu iş kimin veya hangi kurumun sorumluluğundaysa hizmetin merkezinde insani değerlerin olması gerektiğini düşünüyor, İnegöl'ün sahipsizlikten kurtulması için dua ediyorum.