DÜNYA SAVAŞI KÖPEK SAVAŞI

Maalesef; Dünyayı ve ülkemizi ilgilendiren hayati konular basit ve önemsiz gibi algılanıyor. İlginçtir, basit ve önemsiz yada kolayca halledilebilecek meseleler ise hayatî ve çok önemliymiş gibi hareket ediliyor.

Bunu yapanlar; acaba  büyük ve hayatî meselleri gözden uzak tutmak için, bilinçli bir gündem değiştirme mi yapıyor? Yoksa, büyük meselleri umursamadıkları yada algılayamadıkları için küçük dünyalarında küçük meselleri gerçekten büyük mü sanıyorlar ?

Örneklendirelim mevzuyu...Uzun süredir gündemi meşgul eden bir konu sokak hayvanları meselesi. Şehirlerde çoğalan, özellikle sokak köpekleri yüzünden onlarca insan öldü, yüzlercesi yaralandı ve şehirlerde  insanların hayatını olumsuz etkileyen böyle bir sorun var mı, var.

Bu sorunu çözmek, insan hayatını korumakla görevli yerel olsun merkezî olsun, yöneticilerin görevi mi, evet.Sorunu çözmek için yasa teklifi hazırlanıyor, yasayla ilgili görüşmeler meclis komisyonunda görüşülüyor, herkes fikrini söylüyor, gayet doğal. Sorunun daha iyi nasıl çözülebileceğine dair farklı fikirlerin olması da gayet doğal.

Meclis konuyu görüşür, oylar ve vatandaşın sorunu da çözülmüş olur, bu kadar basit. Bu kadar yaygara koparmanın anlamı nedir.

Sokak hayvanları toplanacak, barınaklarda korunacak, hastalıklı olanlar varsa itlaf edilecek, vatandaş ise rahat rahat sokağa çıkabilecek, çocuklarımız köpekler tarafından parçalanmayacak. Bu kadar basit.Gerçek hayvanseverleri bir kenara bırakalım, onlar iyi niyetle bir şetler söylüyor.

Fakat hemen her meselede olduğu gibi, sahte kahramanlar bu meselede de sahnedeler. Ömründe bir hayvan sahiplenmemiş olan, bir hayvana bir tas su vermemiş olan, sözde hayvan haklarını savunuyor görünerek şov yapan bazı tipler var. Bu hayvanperest takılanlar, insan hayatına kastedildiğinde vicadanı sızlamayan tipler. Bunlar yeri geldiğinde terör örgütlerine destek veren tipler. İnsana merhamet etmeyen bu tiplerin hayvanlara merhamet ettiğini düşünmek akılla bağdaşmaz. Bunların derdi hayvanlar değil, olamaz.

Çok seviyorsanız hayvanları ve bu meclise sunulan çözümü beğenmiyorsanız, buyrun siz bir çözüm üretin. Yoook, bunlar vatandaşın hiç bir sorununu umursamazlar, çözüme dair bir şey yapmazlar, sadece yapılanlara körü körüne karşı çıkarlar. Bu kadar hayvanseverseniz; organize olun, para toplayın, yer satın alın, hayvanları oraya toplayıp besleyin. Buz de sizin gerçekten hayvansever olduğunuzu görelim ve milletçe size destek verelim. Ne yaptınız, şov yapmak dışında, bu hayvanlar için ?

 Küçük mesellerin nasıl büyük mesele galine getirilip yik yere toplumun gerildiğine güncel örneği verdik. Şimdi, sokak köpekleri kadar gündem.ilmayan ama tüm ülkemizi ve dünyayı ilgilendiren asıl meselelere birkaç örnek verelim.

Güneyimizde bir terör devleti kurmak için büyük bir çaba var ve ABD oradaki teröristlere verdiği dsteği artırıyor. Bu bir terör devleti kurmak ve ülkmizin bölünmesi anlamına geliyor.

Dokuz aydır katil İsrail Gazze'de çocukları ve kadınları katlediyor. Oradaki savaşın bir bölgesel savaşa dönüşmesi ihtimali devam ediyor. Bu siyonist İsrail, "va'dedilmiş topraklar". diyip duruyor ve bizim güney topraklarımızı da alacağını söylüyor. Söylemekle kalmıyor sözde Büyük İsrail haritasını askerlerinin kolunda sergiliyor. Bu siyonist İsrail ve en büyük siyonist devlet olan ABD bir yandan da teröristleriyle ülkemizi hedef alırken bir yandan da bölge ülkelerini tehdit ediyor.

Ukrayna savaşı devam ediyor, ettiriliyor. Avruoa ülkeleri hızla silahlanıyor.Çin denizinde sular git gide ısınıyor. Karşılıklı silah yarışı devam ediyor, nükleer tehditler havada uçuyor.

Ülkeleri zaten k8skaca alıp sömüren küresel çete, ekonomileri sarsarak insanlığı daha fazla sömürmeye ve insanların ekonomik sıkıntılarının katlanmasına yol açıyor.

Dünyanın pek çok yerinde büyük kapışmalar, çatışmalar, suikastler, istihbarat savaşları gittikçe hızlanıyor.Ve daha vahimi, bu sorunlar katlamalı olarak büyürken, sözde barış ve insan hakları gibi değerleri savunan anlı şanlı kuruluşlar sıfır etkinlik içindeler. Yani sorunları çözecek bir mekanizma yok. İblisspor dünyayı bir kıyamet savaşına doğru sürüklüyor.

ABD başkan adayına yapılan ve kulağından vurulmasıyla neticelenen suikast girişimi, artık restleşmenin her yerde ve en sert şekilde yaşandığını gösteriyor.

İşte daha fazla üzerinde durmamız gereken " hayatî" konular bunlardır. "Koyun can derdinde kasap et derdinde" türünden bir durum yaşamak ve basit meselleri dünya sorunuymuş gibi abartarak gündemi işgal ettirmek, asıl dünya meselelerinin yeterince gündem.olmasına yol açacaktır. Bu durum ise yaklaşan "ateşli" günlere hazırlıksız yakalanmamıza neden olacaktır. MEHMET ARİF SELİM

Kaynak: gencgazete.net