Yanlış hatırlamıyorsam ilk defa uluslararası bir sosyal medya şirketine devlet olarak posta koyuyoruz. Bu, beni niye bu kadar memnu etti, anlıyorum.

Bağımlılık hastalığından yakaladığımızı bir nebze anlar  gibi olduk. Cidden aşırı derecede bağımlılık yaptığını hissediyorum. Devam ederken bağımlı olduğunu anlamıyor insan lakin erişim engellendiği de şok etkisi yapıyor gençler üzerinde.

Instagrama, Türkiye Bilim-Teknoloji Kurulu  (BTK) tarafından ülkemizde ulaşım engeli getirildi. Bu güzel devlet olarak dizginler elimizde dedik, hamdolsun. Yoksa Rusya  şunu yasaklamış, Çin bunu yasaklamış dediklerinde imreniyordum. Çünkü bu uluslararası şirketler, zayıf devletlere diz çökerttiklerini okuyor ve dinliyorduk.

Ayrıca bu erişim yasağının çok anlamlı bir sebebe dayanması da bizi saygın kıldı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin taziye mesajlarını kısıtlaması/ yasaklaması sebebiyle bu karar alınmıştır. Tarafımızı belli ederken dijital faşizm olarak yaftalanmayı da hak ettiler.

Güya özgür bir sosyal medya ortamıydı orası. Herkes, dilediğini yayınlayabilirdi. Ama bir yalanları daha ortaya çıktı. Zaten Gazzeli mücahitler, şehitler bizlere yani tüm dünya halklarına Batı’nın ürettiği demokrasi, insan hakları, kadın ve çocuk hakları, basın özgürlüğü vb. daha ne kadar balon değer varsa hepsini patlattı.

Fakat Gazze’de patlayan bombalar ülkemizdeki gaflet yüklü kalpleri alt üst edemedi. Değil ki sosyal medyanın ürettiği ve yeri geldiğinde yok saydığı değerleri (aslında herhangi bir değer değil sadece kendi menfaatleri) yutan gençliğimizin akılları işgal altında. Instagramı kapattı diye kendi devletine karşı tepki koyan gençlik son kertede devleti de teslim eder kendi hazzı veya keyfi için maalesef.

Nefsinin arzularını, giydiklerini, yediklerini teşhir etmeyi tanrısı gibi gören gençler bağımsız değildir. Demek ki bu öz benliklerine çok çok ama çok değerli gören gençler sosyal medyada paylaşmayınca bir kıymeti yokmuş.

Paylaşmak çok güzeldir. Ama yediğini içtiğini paylaşmak değerli bir paylaşmak değildir. Gençlerimiz, Haniye için taziyelere engel koyan Instagramın açılmasını isterken biraz sabırlı olmalılar.  Yokluk nedir bilmeliler.  Dünyayı harekete geçiren Gazze direnişinin sembol ismi Haniye’nin hayatını öğrenmeli ve onun şahsında Gazze direnişi ne anlama geldiğini fark etmeliler.

Bu yasaklama, zihni uyanış nasib etsin gençlerimize. “Benim ailemden hiçbirinin kanı Gazzeli kardeşlerimizden daha değerli değildir” diyen Haniye’nin bu sözünün mütevazılığını hissetmeliler.

"Ölümden korkmuyorum. Canım, kanım ve her şeyim Kudüs ve Mescid-i Aksa’ya feda olsun" diyen kutlu lideri tanısınlar.

Türkiye olarak mazlum ve mağdur Filistin halkının yanında dimdik ve en etkili biçimde durduğumuzu duymayan ilgisiz gençlere Instagram yayınını engelleyerek duyurmuş olduk vesselam.

AHMET TAŞTAN