Abdülvasih Duran yazdı

Öğrencilik yıllarımızda değerli hocalarımızın bizlere yaptığı nasihatler ve öğütler yolumuzu çizmede bizlere  önemli ölçüde köşe taşları olmuştu.

       Bir hocamız şöyle demişti:”Müslümanlar çift dünyalıdır (Dünya-Ahiret).İnançsızlar ise tek dünyalıdır (Sadece bu Dünya).Onun için Müslümanlar her zaman Ahiret menfaatını ve Allah rızasını ön planda tutar.Gerekirse bu Dünyanın menfaatını Allah rızası için terk eder.

Ama inançsız insanın tek dünyası  olduğu için onun her şeyi bu dünya içindir.Menfaatçıdır.Menfaatı için yapmayacağı şey yoktur”.

         Yıllar önce hocalarımızın söylediklerinin karşılığını günümüzde göremiyoruz.Değişen gerçekler değil,zayıflayan inançlarımızdır.O nedenle çift dünyalı olduğunu söylediğimiz Müslümanlar tek dünyalılardan  daha çok menfaatını düşünüyor hale geldi.Buna karşılık tek dünyalı dediğimiz insanlar ise tam tersine menfaatını davasına feda edebiliyor.

     İslam Dininin temel esası “Birlik ve Beraberliktir”.Birlik ve beraberliğin önemiyle ilgili bir çok Ayet ve Hadis bulmak mümkündür.Ancak bunca Ayet ve Hadislere rağmen Müslümanlar birleşeceğine tam tersine gittikçe bölünüyorlar.

        Bugün taraftar kitlesi yüzde 3 veya 4 olanlar (karşı tarafın da şişirmesiyle) var gücüyle ortaya çıkıp birlik ve beraberliği dağıtmaya devam ediyorlar.

     Karşı  taraf,kurdukları masalarını kaybedince ve artık masa kurma imkanı kalmayınca var gücüyle istikrarlı tarafı dağıtmaya çalışıyorlar.Karşı tarafın silahşörleri (yazar-çizer grubu) istikrarlı tarafı dağıtmak için bu yüzde 3 veya 4 kitlesi olanları şu sözlerle gaza getirip istikrardan koparmaya çalışıyorlar:

-“İnsanlar “Yeniden,Tekrar ve Bir Dahi” grubuna yönelmeye başladı,

-“Yeniden,Tekrar ve Bir Dahi” grubu bu sefer büyük bir atılım yapacak,

-“Yeniden,Tekrar ve Bir Dahi” grubu halkın ümidi olmaya başladı.v.b.

       “Yeniden,Tekrar ve Bir Dahi”grubu şunu bilmeli ki eğer kümesin önünde ki tilkiler  tavukları övüyorsa bu pek de hayra alamet değildir.

       “Yeniden,Tekrar ve Bir Dahi” grubu  şunu unutmamalı ki yüzde 3 ve 4’lük oran bir zafer getirmeyecek tam tersine istikrar kitlesinin gücünü kaybettirecek ve aradan istenmeyen kişilerin kazanmasına sebep olacaklardır.

     “Yeniden,Tekrar ve Bir Dahi” grubu  bu yüzde 3 ve 4’lük oranın matematiksel değerini iyice düşünmelidir.Çünkü şöyle bir kural vardır:

-İyi ölçülemeyen şey değerlendirilemez,

-Değerlendirilemeyen şey kiymetlendirilemez.

      “Yeniden,Tekrar ve Bir Dahi” grubu   şunu iyi bilmeliler ki bugün onları pohpohlayanların geçmişte babalarına neler yaptıklarını unutmasınlar.Bu övgüler            “Yeniden,Tekrar ve Bir Dahi” grubunu sevdiklerinden değil tam tersine işlerine yaradıkları içindir.

“Yeniden,Tekrar ve Bir Dahi” grubunun bir benzerini geçen sene nasıl övgülerle göklere çıkarıldığını şimdi ise nasıl çöpe atıldığını hepimiz görüyoruz.

       Kur’an’da Rabbimiz bizi hep şu ayetle uyarmıyormu?”Onlardan olmadığınız sürece onlar senden memnun ve razı olmazlar”. 

      Sevgili Resulumuz (sav) de ne güzel buyurmuş .”Bir mü’min bir delikten iki defa ısırılmaz”.

       UNUTMAYIN!Eğer iyi bir iş yaptığınızda içinizden bir ses ’Sen neymişsin be abı’ derse şu ayetleri hatırlayın. :

-”Takvaya erenler var ya,onlara şeytan tarafından bir vesvese dokunduğunda(Allah’ın emir ve yasaklarını) hatırlayıp hemen gerçeği görürler”(A’raf-201),

-”Ve de ki:Rabbim!Şeytanların kışkırtmalarından sana sığınırım.Onların yanımda bulunmalarından da sana sığınırım” (Mü’minun,97,98).