İnsan olmanın genetik kodları bozulmuş Bu zalimler kendi nefislerinden uydurdukları ideolojilerini gerçekleştirmek için gece gündüz Gazze üzerine bomba yağdırırken müminler bir vücudun azaları gibidir ilkesi gereği kendi evimizde, İnegöllümüzde rahat oturamayız.

“Birbirimize nasılsın?” diye sorduğumuzda “Elhamdülillah iyiyim!” derken bir tarafımız hep buruk olacaktır.

Bugün bir vasiyeti yerine getiriyoruz. İran'ın başkenti Tahran'da hain bir suikast sonucunda şehitlik mertebesine ulaşan Hamas siyasi büro başkanı İsmail Haniye’nin “emrini” yerine getirmiş bulunuyoruz.

Şehadetinden önce tüm dünya Müslümanlarına toplanmayı ve büyük mitingler yapmayı emretmişti. Bu emretmek kelimesini özellikle söylüyorum.

Gazze halkının ricası bizim için “emir” gibi algıladığımız içindir.  Nasıl bir program yapalım diye konuşurken şehadet haberiyle yüreğimizin ortasına ateş düştü.

Bir toplumun lideri, bir vücudun başı gibidir. Liderler toplumun yüreğinden coşup gelen hedeflerin, amaçların öncüsü ve dilidir.

Liderler, öncüsü olduğu toplumun önden gidenidir.  Mücadele ile geçmiş olan bir  hayatı, şehadet mertebesi ile sonlandıran bir lidere ancak gıpta edilir.

Şehit İsmail Haniye’ye gerçekten çok gıpta ettim. Cenazesinin arkasında saf tutmuş kalabalık bir insan topluluğu hepimizi etkiledi.

“Keşke” dedim keşke bizler de vefat ettiğimizde arkamızdan “iyi insan” olduğumuza şehadet edecek bunca gönül olsa ne güzel olur.

Belki diyeceksiniz, hak yolda şehit olduktan sonra kimse bilmese ne olur? Değil mi ki Allah, şehidin kanı yere düştüğü zaman bütün günahlarını affeder, onu cennetine dahil eder, ona şefaat etme hakkı verir, kanı da mis gibi kokar.

Bütün bunların hepsi şehit için yeter belki ama bu kadar insanın şahitliği de şehidi mutlu eder.

Biz nice peygamberler biliriz ki ümmetleri kalabalık değildir...

 Yine bu israiloğulları'nın şehit ettiği peygamberler de biliriz. Yeryüzünde Müslümanlara öncülük yapmış nice güzel insanlar nice güzel şehitler tanırız.

Amerika'da Malcolm x, Güney Afrika Kap Malayaları lideri İmam Abdullah Harun, Mısır'da Müslüman kardeşler Kur'an Hasan el Benna, Abdulkadir Udeh, Seyyid Kutuplar...

Biz bu şehitler kervanını biliyoruz. Dünyanın dört bir tarafından bu kervana katılan gönüllü insanları yakından tanıyoruz. Yürek coğrafyamızın kanayan bölgesi Doğu Türkistan ve Gazze’dir.

İnsan duyduğu ve gördüğü zaman daha çok etkileniyor.

Doğu Türkistan’daki içimize doğru akan kandır. Ama Gazze, vücudumuzdan dışarıya fışkıran kanlar gibidir. Her gün onlarca masum çocuk kadın ve sivillerin şehit edildiği  Akdeniz kıyısından haberler gelmekte.

Titreyen çocukları, başı kopmuş bebekleri, feryat eden anaları, kucağında kefenlenmiş yavruları ile babaları, savaştan devamlı göç etmekten yorulmuş insanları görmekten yüreğimiz nasır bağlamasın.

AHMET TAŞTAN