Özer Yılmaz yazdı

Gündem o kadar yoğun ki yazılara nereden ve nasıl başlayacağına bu kadar hengâma içinde insan karar veremiyor. Siyonist zalim İsrail’in Gazze halkına uyguladığı zulüm devam ederken emperyalist devletlerin maşası hain teröristler altı ocağa ateş düşürdü.

Bu yazıyı yazmaya başladığımda altı ocağa ateş düşmüştü ama yazımın sonunu bağlamak üzereydim ki altı ocağa daha ateş düştüğünü yazılı basından okudum. İçimin acısını kül bağlamamışken, başka bir acı daha açıldı yüreğimin ta derinliklerinde.

Gündem gerçekten çok değişkenli ve takip etmek insanı yoruyor. Siyasi partilerde ki lider değişimleri, ittifak arayışları, ittifakların bitişleri, siyasi partilerde aradıklarını bulamayanların istifaları bu ve bunun benzeri olayları daha da sıralamak mümkün. Siyaset sahnesinde ki gelişmeler sadece bunlardan ibaret değil o kadar çok değişim ve gelişme var ki ülkenin gerçek sorunlarına eğilmek imkânsız bir durum aldı.

Önümüzde bir yerel seçim var, bu seçim o kadar önemli ki bazı siyasi partilerin ve siyasi liderlerin siyaset sahnesinden silinmesine neden olacak gibi. Siyasi liderlerin ve siyasi partilerin yaşam nedeni olan seçim başarısı, seçmen ve millet için aynı sonucu doğurmayabilir. Milletin birinci önceliği hayata tutunabilecek bir gelir sağlamak, siyasi figürler yağ derdinde ama millet can derdinde.

Enflasyon, altının yükselişi, borsanın zikzaklı iniş ve çıkışları, faizlerin yükselişi, kredi faizlerinin yüksekliği, kredilerin kullandırılmaması, emlak fiyatları, araç fiyatları, petrol fiyatları, enerji fiyatları, kadına şiddet, sporda şiddet, sporda şike olayları, sporda hakem kararları bunların hepsi ayrı bir gündem.

Bunların dışında gündemden düşmeyen deprem hareketleri ve deprem hareketlerine bağlı eski binaların dönüşümü için yapılan çabalar. Bu kadar aksiyon yetmezmiş gibi bir de yabancı uyruklu mafya ve uyuşturucu baronları var. İpini koparan ülkemize gelmiş, insanımız ne kadar güvensiz bir ortamda yaşıyormuş da haberimiz yok.  

Bütün bunlar ülkemizin birliğini, bütünlüğünü etkileyecek şeyler olarak hiçbir zaman önümüzde durmuyor. Önümüzde sorunmuş gibi duran şeyler zaman içinde çözüleceği hiç şüphesiz. Bizi ilgilendiren Ülkemizin iç ve dış güvenliğini ilgilendiren operasyonların yapılması. Bizi yaralayan ne yazık ki canlarımızın şehit olması, maalesef ateş düştüğü yeri yakıyor.

Garip gurabe insanlar bir gelir elde etmek, evine ekmek götürmek üzere askerlik mesleğini seçmişler. Tabi bu mesleği sadece evine ekmek götürmek için seçildiğini ifade etmek şehitlerimize haksızlık olur. Bu kahramanlar, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak istedikleri için canlarını hiçe sayarak canlarından daha aziz bildikleri vatanı için bu mesleği seçtiklerini, sadece aş ve iş için bu mesleği seçmediklerini hepimiz çok iyi biliyoruz.

Bilip de bir şey yapamadığımız ABD, Siyonist İsrail ve uşakları ne yazık ki ülkemizin birliğine, dirliğine ve bütünlüğüne göz dikmekteler. Her kim ülkemizin birliğine, dirliğine ve bütünlüğüne göz dikmişse onlar yuvasında bulunup sorgusuz ve sualsiz yok edilmeliler. Biliyoruz ki toprak azizdır ve bir karışı dahi verilemez. Şehitlerim ruhunuz şad makamınız ala olsun. Hep yüreğimizde yaşayacaksınız.

Rahat uyuyun emperyalist ülkelerin hevesleri kursaklarında muhakkak kalacaktır. Bütün bu olanlara rağmen hayatın acımasız gerçeği bizi bekliyor ve şehitlerimizin hakkını bize helal etmeleri için ülkemizin bütünlüğünü korumak bizim için onur meselesi olarak omuzlarımızda hep kalacaktır.