Özer Yılmaz yazdı

Filistin halkına Nazi zihniyetli İsrail devletinin uygulamış olduğu orantısız güç ruhumda onarılması derin yaralar açtı. Yıllarca katil, faşist Nazi zihniyetli Siyonistler, dek dubara ile Filistin halkının toprağını satın aldılar ya da zorla el koydular. Bazıları Filistin halkını, toprağını satan insanlar topluluğu diye tanımlamakta ama bunun haksız bir tanımlama olduğunu vurgulamak istiyorum. Filistin halkı özellikle Gazze halkı şu anda Kurtuluş Savaşımıza benzer bir kahramanlıkla topraklarını koruma mücadelesini veriyorlar.

Bu kahramanların topraklarında yaşayan bazıları para uğruna topraklarını satmış olabilirler ama bütün bir halkı aynı kefeye koymanın haksızlık olduğunu düşünüyorum. Topraklarını satmışlar yaftası vurularak Siyonistlerin yaptıkları katliamlar normalleştirilmek istenmektedir, bu oyuna düşmemek gerek.

Siyonist faşistler, bize tarihimizi öylesine manipüle ettiler ki kahramanlar oldu hain, hainler oldu kahraman. Yıllarca tarih kitaplarımızda cennet mekân Abdülhamit Han Kızıl Sultan olarak tanıtıldı ve kendisinden nefret edilsin diye olmadık atılmadık iftiralar bırakılmadı. Şimdi daha iyi anlıyoruz, kimin hain, kimin kahraman olduğunu.

Abdülhamit Han iktidardan uzaklaştırıldıktan sonra emperyalist İngiltere devletinin desteği ile Faşist İsrail devletinin kurulması için mazlum Filistin halkı kandırılarak toprakları parça parça ellerinden alındı. Bu satın almanın planlayıcısı dünyadaki bütün çıbanbaşlarının ana kaynağı olan emperyalist İngilizler olmuştur. Dünya tarihi incelendiğinde her taşın altından İngilizler çıktığı görülecektir, bu asla unutulmamalı.

Son zamanlarda gerek sosyal medyada gerekse yazılı ve görsel basında Filistin halkının düştüğü hataya Kuzey Kıbrıs halkının da düşmek üzere olduğunu okumaktayız. Yazılanlar ve paylaşılanlar eğer gerçek ise vay halimize. Şehitlerimiz, o topraklar için Nazi zihniyetli Siyonist Faşistler planlarını gerçekleştirsin diye kanlarını dökmedi. Kuzey Kıbrıs halkının düştüğü hataya Türkiye Cumhuriyeti de düşebilir mi sorusu da aklımıza gelmiyor değil.

Bir zamanlar Harran Ovasının büyük bölümünün İsrail kaynaklı şirketler ya da insanlar tarafından alındığı yazıldı, çizildi. Bunların gerçek olup olmadığını bilmiyoruz. Bunun böyle olmadığı bir an evvel iktidar tarafından açıklanmalıdır. Eğer bu gerçekse şehitlerimizin kanı bu soysuzluğu yapanlara haram olsun.

Nazi zihniyetli İsrail devletinin nasıl kurulduğu çok iyi bilindiği halde aynı duruma ülkemizin de düşmemesi için gerekli mevzuat düzenlemeleri acilen yapılması gerektiğini burada açıkça ifade etmek istiyorum.

Faşist İsrail devletinin yaptığı soykırım Müslüman- Yahudi savaşı olmaktan çıkmış şizofren bir yapıya bürünmüş insani kıyım halini almıştır. Bu konuda insan olan, vicdanı olanlar bir şeyler yapmalı. Sözüm ona bir balinayı bile yaşatmak için gemileri seferber eden, kurtarma ekiplerini seferber eden, bilim insanlarını seferber eden sözde canlı severler nerede? Gazze, etrafı tel örgülerle çevrili ölüm dövüşlerinin yapıldığı ringlere döndü. Bir şeyler yapmalı ama muhakkak bir şeyler.  

Derin uykudaydım, top sesine uyandım.

Artık eskisi gibi değil uykularım.

Bir şeyler yapmalı ama muhakkak bir şeyler.

Kan ter içinde kaldım, ruhum sızladı,

Kıyamet olmazsa da bir şeyler kopmalı

Bir şeyler yapmalı ama muhakkak bir şeyler.

Artık eskisi gibi değil oyunlarım, oyuncaklarım

Artık eskisi gibi değil mutluluklarım.

Bir şeyler yapmalı ama muhakkak bir şeyler.

Günahsız çocukların, mazlumların ahına,

Firavunların hesap vermesi adına

Bir şeyler yapmalı ama muhakkak bir şeyler.